Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен медал

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен медал
Коментари Харесай

Красен Кралев награди Борис Георгиев за отличието от Ташкент

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен орден на ММС на джудиста Борис Георгиев. Младият ни играч в категория до 100 кг. завоюва сребърно отличие от шампионата "Гранд шлем " в Ташкент, Узбекистан. Георгиев реализира четири победи по пътя към финала. В разногласието за златото той отстъпи на различен българин - Тома Никифоров, който се състезава за Белгия.

Силното показване на Борис Георгиев в Ташкент го изкачи в олимпийската класация на категорията. Според наставника Атанас Герчев са му нужни сред 1800 и 2000 точки, с цел да си обезпечи присъединяване на Летните олимпийски игри в Токио през лятото. В международната класация Георгиев прогресира с 30 места и към този момент е на 47-ма позиция. Точки за олимпийската класация в джудото могат да бъдат печелени до 28 юни.

Спортният министър поздрави президента на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и вицепрезидента на централата Даме Стойков за отличната работа по време на тяхното ръководство. Кралев означи, че има коренна смяна в последните години, която дава резултат с отличното показване на националните ни състезатели. България може да има съществено наличие на Игрите в Токио. Ивайло Иванов е сигурен участник в най-големия състезателен конгрес, а с доста огромни шансове са Янислав Герчев и Ивелина Илиева. Възможност за класиране имат още Валентин Алипиев, Божидар Темелков и Марк Христов.

По време на срещата беше разискван проектът за имунизиране на българските спортисти, които ще пътуват за Япония. Кралев съобщи, че задачата е да бъде непокътнато здравето на спортистите ни, с цел да могат да се показват по най-хубавия метод в Страната на изряващото слънце.

Подготовката и присъединяване на националите ни на огромните шампионати са изцяло обезпечени, а Румен Стоилов и Даме Стойков благодариха на министъра на младежта и спорта за поддръжката, която ММС оказва на федерацията. Следващата конкуренция, в която националите ни ще вземат присъединяване е "Гранд шлем " в Тбилиси в края на март. Преди това те ще бъдат на лагер в Тетевен, който стартира на 12 март.

 Красен Кралев джудо
източник: ММС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР