Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи букетите на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи букетите на
Коментари Харесай

Кралев награди победителите от първия старт на Световната купа по сноуборд

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи букетите на спечелилите директно след финала на паралелния великански слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. №1 при дамите е Естер Ледецка (Чех), а при мъжете победител стана Джей Джей Андерсън  (Кан). Официалното награждаване на призьорите ще е довечера по време на откриването на Световната купа на площада в планинския курорт.
 bonc0869
Кралев връчи българския трикольор и подарък на Радослав Янков, който през днешния ден чества рожден ден с благопожелание да има мотив да го развее в Пьонгчанг. За страдание Радо не съумя да си подари победа и отпадна в квалификациите. Нашето момче остана 18-и в пресявките с време 1:17.13 мин., като единствено 1 десета от секундата го лиши от място в топ 16 и класиране за осминафиналите.

Другите трима българи отпаднаха още след първия манш в квалификациите, като Димитър Ганичев е 49-и, Станислав Вангелов – 51-ви, а Михаил Кръшняк – 52-ри. При дамите Теодора Пенчева финишира на 33-о място и не съумя да се класира за втория кръг на пресявките.
 bonc2563
„ Изключително удовлетворен съм от равнището на организацията на Световната купа. За следващ път Банско и Българската федерация по ски демонстрираха, че са отличен хазаин. Коментарите на състезателите и треньорите също са, че сме съвършени. Министерството на младежта и спорта и българската страна подкрепиха организацията с 900 000 лева и сме доста удовлетворени от това, което виждаме до тук. Винаги е огромен празник за българския спорт и феновете на зимните спортове, когато има такива семейства “, съобщи Кралев.
Министърът благодари и на медиите, които отразяват сходни събития, тъй като по този метод оказват помощ с популяризирането на спорта измежду подрастващите.
 bonc0733
„ Голямата цел на министерството с подпомагането на такива семейства е колкото се може повече деца да станат очевидци на майсторството на такива състезатели като Естер и Джей Джей и нашите Сани Жекова и Радо Янков. Защото това ги стимулира да бъдат по-активни в спорта и да обичат планината. А единствено с привличането на повече деца в спорта можем да чакаме да имаме резултати при експертите. Излишно е да разясняваме всяка година какъв брой е значима за България тази реклама, която има с организирането на сходни конгреси. Аз се гордея с семействата, които вършим освен в алпийските ски, а и в другите спортове  “, сподели още министърът и добави, че Световната купа се предава в 54 страни по целия свят.
 bonc2664
Кралев акцентира, че на Банско ще се строи само втори кабинков въжен превоз и прикани за намаляване на публичното напрежение по тематиката.

„ Има български жители, които се тормозят, че около решението на държавното управление за построяването на втори кабинков въжен превоз могат да се случват разнообразни строителни процеси в планината. Това изрично няма по какъв начин да стане. Ние приказваме единствено и само за градеж на втори кабинков въжен превоз и това е решението на държавното управление. Така че въпросът е по-скоро жителите да бъдат оптимално добре осведомени какво тъкмо е решението. Многократно сме заставали зад тази позиция – и министър председателят, и останалите министри, които имаме касателство към казуса, че няма да допуснем да има друго строителство в планината отвън втория кабинков въжен превоз. Всичко ще бъде съгласно екологичното законодателство, съгласно европейското законодателство, съгласно българското законодателство. Ясно сме изразили позиция, че втори кабинков въжен превоз в Банско ще има. Но при съблюдаване при всички закони – екологични, европейски и български “, сподели Кралев.
 bva_3199
Утре на Банско са стартовете при мъжете и дамите в спийдбордеркроса с присъединяване на Александра Жекова, а в неделя още веднъж има паралелен великански слалом.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР