Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои президента на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои президента на
Коментари Харесай

Кралев връчи „Венец на победителя“ на Карамаринов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои президента на Българската федерация по лека атлетика  Добромир Карамаринов с почетния знак „ Венец на спечелилия “. Това е най-високото държавно отличие в региона на спорта, учредено през 2015 година по самодейност на Кралев. С „ Венец на спечелилия “ по случай кръгли годишнини се награждават изтъкнати персони с огромен принос за развиването на спорта.

 bonc3215

Министър Кралев награди Карамаринов на тържеството по случай неговия 60-и рожден ден, на което участваха президентите на Международната федерация по лека атлетика Себастиан Коу и на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен, голям брой ръководители на интернационалната лека атлетика, именити спортисти и предприемачи.

 bonc3075

„ За мен е голяма чест и наслаждение да връча най-голямото държавно отличие в региона на спорта на нашия безценен другар Добромир Карамаринов. Тази премия са я получавали доста почтени български спортисти като Христо Марков, който е през днешния ден с нас, Стефка Костадинова и други Но зад триумфа на всеки един състезател стоят положителните, надарените ръководители, които безрезервно се грижат всичко да му е наред. Добромир е един от тях. Човек, отдал живота си на леката атлетика и като играч, и като началник “, съобщи Кралев.

 bonc3133

Министърът означи, че за него е чест да бъде част от приятелския кръг на Карамаринов, който включва някои от най-големите имена на международния спорт.

„ Днес още веднъж виждаме какъв брой доста другари има Добромир в целия свят. Знам голямото почитание и почит, които тези великани на международния спорт изпитват към нашия Добромир. За мен е чест да бъда твой другар, зная какво си направил за България и какво още следва да направиш за българската, европейската и международната атлетика “, добави Кралев.

Добромир Карамаринов благодари на министъра и българското държавно управление за признанието.

Себастиан Коу и Свен Арне Хансен също поздравиха Карамаринов, който е първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации, за 60-ата му годишнина и работата му в интернационалните атлетически структури.

Носители на „ Венец на спечелилия “ са някои от най-успелите и обичани български спортисти като Стефка Костадинова, Йорданка Благоева, Иванка Христова, Боян Радев, Валентин Йорданов, Христо Стоичков, Трифон Иванов (посмъртно), Димитър Пенев, Христо Бонев, Йордан Лечков, Борислав Михайлов, Николай Бухалов, Любо Ганев, Иван Лебанов, Петър Киров и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР