Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои Емил Костадинов

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои Емил Костадинов
Коментари Харесай

Министър Кралев удостои Емил Костадинов с най-високото държавно отличие в областта на спорта Венец на победителя“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои Емил Костадинов с най-високото държавно отличие в региона на спорта - почетния знак на ММС " Венец на спечелилия ". Наградата се присъжда за изключително огромни заслуги за популяризирането на спорта и издигане на спортния авторитет на нацията.

Връчването на " Венец на спечелилия " се състоя в Националната футболна база " Бояна " при честването на 50-ия рожден ден на Емил Костадинов. Награждаването бе осъществено от съветника на Кралев - Гошо Гинчев.

 Емил Костадинов си споделя всичко за юбилея
Емил Костадинов си споделя всичко за юбилея

Българска национална телевизия с филм за Коща

" Вашите изяви на терена оставиха паметна следа в спортната история на България. Поздравявам Ви за това, че и след привършване на спортната си активност продължавате да работите за българския футбол като член на Изпълкома на БФС и наблюдавате директно израстването на младите гении. Пожелавам Ви триумф и имам вяра, че ще допринесете за построяването на нови мощни генерации футболисти, които ще радват публиката по българските игрища ", съобщи Кралев в приветствен адрес до именития нападател.

Честването на 50-ия рожден ден на Емил Костадинов събра редица известни персони и фамилиите им от сферата на спорта, бизнеса и политиката. Специално видео благопожелание към юбиляря от Маями насочи Христо Стоичков. На тържеството участваха съвсем всички някогашни футболисти от златното потомство в националния тим, треньорът Димитър Пенев и управлението на Българския футболен съюз, в което Емил Костадинов взе участие като член на Изпълкома. Всички посетители приветстваха още веднъж най-красивите и значими голове в неговата кариера, които бяха показани в специфичен филм на видеостена.

 Снимка 307836
Източник:

В своята сполучлива кариера на футболист Емил Костадинов е играл в ЦСКА, Порто, Ла Коруня, Байерн, Фенербахче, Тигрес и Майнц. С екипа на ЦСКА той е троент първенец, четирикратен притежател на Купата на България и играе полуфинал за КНК. С " Порто " става три пъти първенец, печели Купата на Португалия и стига до полуфинал в Шампионската лига. С Байерн печели купата на УЕФА през 1996 година и става първият и единствен до момента българин с гол във край на европейски клубен шампионат. За националния тим има 70 мача и 26 осъществени попадения. Участва в две международни шампионати (1994 и 1998 г.) и едно европейско (1996 г.).

Бронзов медалист от Мондиала в Съединени американски щати през 1994 година Избран е за футболист №1 на България за 1993 година, когато на 17 ноември вкарва двата гола за успеха над Франция с 2:1 в Париж за класирането на националния тим на международното състезание в Съединени американски щати.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР