Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното
Коментари Харесай

Министър Кралев успя да уважи и тениса

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в формалното закриване на Световната треньорска конференция " БНП Париба " на ITF, която се организира в София от 11 до 14 октомври. В събитието в хотел „ Маринела “ взеха присъединяване още членът на борда на шефовете на ITF Мери Пиърс и вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Георги Крумов.

„ За нас е огромна чест, че България е хазаин на Световната треньорска конференция „ БНП Париба “ на ITF. Това е огромно самопризнание за българския тенис и българския спорт. Затова желая да поздравя всички, които направиха допустимо събитие от толкоз висок сан да се организира сполучливо у нас “, сподели министър Кралев.

Той акцентира, че българският тенис е във напредък, изключително при подрастващите, където и ММС и БФТенис насочват специфични старания. Красен Кралев благодари на Българската федерация по тенис, че провежда освен събития за елитни спортисти, само че работи и за развиването на всеобщия спорт.

“Надявам се, че ще запазите добър спомен от нашата столица и на драго сърце бих желал да Ви поканя още веднъж тук, през първата седмица на февруари, когато ще се организира Гаранти Коза София Опън”, приключи министърът.

Мери Пиърс благодари на Българската федерация по тенис за положителната организация на конференцията и акцентира, че тенис треньорите са значими за ITF, защото те са тези, които развиват тениса в своите страни. Тя благодари и на министър Кралев за поддръжката, която министерството оказва за развиването на тениса. С видеообръщение се обърна към участниците в конференцията президентът на ITF Дейвид Хагерти, който беше преподавател в първите дни на треньорското събитие в столицата.

Световната треньорска конференция на ITF се организира на всеки две години и е част от просветителната стратегия за треньори на федерацията. В София конференцията събра над 650 треньори и специалисти от 91 страни, а уредниците от БФТенис се похвалиха с връх по посещаемост измежду дамите. Близо 30% от участниците са били дами, а измежду лекторите дамите са били 25%.

Лектори в конференцията бяха шефът на направление професионален тенис към Английската тенис федерация Луис Кайер, шефът развиване и нововъведения в тениса в Австралийската тенис федерация Мачар Рийд, един от най-прогресивните специалисти в тенис науката с рекорден брой публикации и статистики Брус Елиът, Мери Пиърс - достигнала до №3 в света и носителка на две трофеи от Големия шлем, някогашната №3 в света на двойки Елена Лиховцева и достигналата до №4 в света българка Магдалена Малеева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР