Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното
Коментари Харесай

Министър Кралев откри боксова зала на световен шампион

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в формалното разкриване на боксовата зала на Детелин Далаклиев в Плевен. Кралев, международният първенец от Милано 2009 и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински прерязаха лентата на модерното оборудване.



Боксовият клуб на Далаклиев ще работи с подрастващи, като главната цел на състезател номер едно на България за 2009 година е да построи състезатели за националните тимове на страната в другите възрастови групи. Новата зала е с повърхност от 250 кв. м., а в нея ще могат да се приготвят по едно и също време до 30 боксьори. Оборудвана е с професионални уреди като тяхното закупуване беше финансирано от ММС с 83 958 лева
" Министерството на младежта и спорта оказа помощ с каквото беше належащо за оборудването на залата. Разбира се, когато международен първенец открива подобен състезателен обект това е празник освен за града, в който се прави, само че и за целия български спорт. Уважението и обичта към Детелин са големи.



Огромни са и упованията от това, което той ще направи с неговия клуб. Надявам се колкото се може повече плевенски деца да последват неговия образец, да поемат от неговото геройство, от неговия кураж, от неговото усърдие, с цел да реализиран фантазиите си. Детелин е едни от най-ярките образци, които можем да имаме за младото потомство. Дано повече деца влязат в тази зала и опитат от магията на бокса. Това ще ги построи като същински персони със мощни характери и почтени българи. Пожелавам на Детелин триумф в новото занятие и му благодаря, че се захвана с тази сложна дейност- построяването на състезателен клуб и възпитаването на нашите деца ", съобщи Красен Кралев при откриването на залата.
Детелин Далаклиев благодари на спортния министър за помощта от страна на ММС при реализирането на плана му в Плевен. Далаклиев изрече признателност на сътрудниците си Йордан Червенков и Борис Борисов, които предоставиха постройката за построяването на комплекса.

На събитието участваха още олимпийският първенец по бокс и някогашен треньор на Далаклиев Петър Лесов, международната и европейска шампионка по бокс за дами Станимира Петрова и бронзовата олимпийска медалистка по битка Елица Янкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР