Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че Тайбе

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че Тайбе
Коментари Харесай

Красен Кралев поздрави Тайбе и Панталеев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа, че Тайбе Юсеин и Радослав Пантелеев имат огромни шансове за медали от Игрите в Токио следващата година. Юсеин не съумя да отбрани международната си купа в битката в категория до 62 кг на шампионата в Нур-Султан, само че въпреки всичко завоюва квота за Олимпийските игри. Радослав Пантелеев пък завоюва първия орден за България от Световно по бокс от 10 години насам.

"Двама българи се качиха на почетната стълбичка на международните шампионати по битка и бокс!

Тайбе Юсеин, която през вчерашния ден си обезпечи квота за олимпийските игри в Токио, заслужи сребърен орден на шампионата по битка в Нур-Султан, Казахстан. Тя отстъпи с 3:5 точки на Айсулу Тинибекова от Киргизстан във финала на категория до 62 кг. Равностойната битка сред двете беше решена в заключителните секунди в интерес на Тинибекова. С цялостното си показване на шампионата, нашето момиче сподели, че има сили и благоприятни условия да завоюва олимпийската купа следващата година в Токио.

Боксьорът Радослав Панталеев остана с бронз на шампионата в Екатеринбург, като донесе първо отличие за страната ни от планетарни шампионати след 10 години пауза. В полуфиналите на категория до 91 кг Панталеев загуби с единомислещо решение на съдиите от представителя на домакините Муслим Гаджимагомедов. Радослав е с големи шансове да завоюва освен квота за игрите в Токио, само че и орден! Браво, Тайбе и Радослав! Гордеем се с вас ", написа министър Кралев на профила си във "Фейсбук ".

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР