Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в
Коментари Харесай

Министър Кралев се включи в гала церемония по връчването на наградите за спорт на Европейската комисия

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в церемонията по връчването на премиите за спорт на Европейската комисия #BeInclusive, която се организира в Брюксел. През тази година бяха номинирани 9 организации от Португалия, Германия, Австрия, Испания, Франция, Полша, Ирландия и Белгия.

Спортният министър награди представителите на Германия, които завоюваха с плана им Rocking Inclusion - " Ich will da rauf " e. V, състезателен клуб за катерене в Мюнхен, в който упражняват хора с разнообразни увреждания.

Комисията връчва наградите за трети следващ път, като за присъединяване бяха поканени разнообразни организации, които да показват спортни планове, ориентирани към общественото включване и употребяващи силата на спорта за приобщаване на групи от хора в неравностойно състояние. Целта на самодейността е да се подчертае ролята на спорта в насърчаването на общественото приобщаване.

Проектите са оценени от самостоятелни специалисти съгласно приноса им към общественото приобщаване и представянето на спорта като развлечение и вълнуващо прекарване, което сплотява и сплотява хоратa, като ги кара да се усещат добре дружно.
 Висока оценка получават планове, които акцентират ролята на спорта като почтена игра и почитание към съперника, без значение какъв е той и от кое място идва.

Победителите имаха опцията да показват плановете си пред публика от специалисти в региона на общественото приобщаване посредством спорт и получиха премиите си от по 10 000 евро. Шестимата финалисти получиха по 2 500 евро.

На събитието участваха още Тибор Наврачич, европейски комисар по обучение, просвета, юноша и спорт, Ханна Косонен, министър на науката и културата на Финландия, Жуао Пауло Ребело, министър на младежта и спорта на Португалия, Корнелия Тиеснесите, зам.-министър на спорта на Литва, Тициана Бегин, евродепутат, Лорен Тиол, президент на организацията " Спорт и поданство ", Хъни Талие, корпоративен управител по връзките на FIFA и дипломат на Световната купа за бездомни и други

По време на събитието се организира панел на тематика " По какъв метод могат локалните организации да допринесат за общественото приобщаване посредством спорт? ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР