Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в
Коментари Харесай

Министър Кралев откри Балканските игри по скокове във вода за юноши и девойки във Варна



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в откриването на Балканските игри по скокове във вода за юноши и девойки във Варна. Балканиадата продължава от 5 до 7 юли в плувен комплекс " Приморски ". 

“За мен е голямо наслаждение да открия Балканското състезание по скокове във вода за юноши и девойки. Морската ни столица Варна се слави като съвършен уредник на надпревари от най-голям сан и откровено се надявам, че юношите и девойките от петте балкански страни - България, Гърция, Румъния и Сърбия, ще показват сполучливо един прелестен, хубав и доста комплициран спорт, какъвто е скоковете във вода ”, сподели министър Кралев и пожела триумф на всички състезатели.


Отбор от 12 юноши и девойки показва България на Балканиадата.   

Най-добрият български играч по скокове във вода Димитър Исаев извърши 3 и половина салта напред в чупка по време на формалното разкриване на Игрите. Освен нееднократен държавен и балкански първенец, той е избран от експертите като един от най-елегантните състезатели в Европа. Предстои му присъединяване в европейското състезание при започване на август в Киев. Това е единственият играч в България с най-сложна стратегия в олимпийската дисциплинираност - 10 метра кула. Най-малкият ни роден гений е 6-годишният Крис Йорданов, който също взе присъединяване в откриването на надпреварата.



Надпреварата, която е проведена от Българска федерация по плувни спортове, със съдействието на общината, е част от програмата на Варна като “Европейски град на спорта ”. Главен управител и арбитър на Игрите е Георги Чобанов.

На надпреварата участваха още Коста Базитов – зам.-кмет на община Варна, Кристиан Димитров – шеф на Дирекция „ Спорт ” и членът на Техническия комитет по скокове във вода към Европейската плувна лига (ЛЕН) – Грета Куглер, която прави оценка съдиите и ще даде цялостна оценка на организацията.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР