Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с президента на Световната айкидо Федерация Кей Изава

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Световната айкидо федерация сенсей Кей Изава, който е в България по покана на нашата федерация. Сенсей Изава срещна министъра с интернационалната си активност, която включва освен уговорките му като ръководител на Световната айкидо федерация, само че и работа за обединяване на всички бойни спортове.

“Бойните спортове в България се развиват извънредно сполучливо и към тях има доста сериозен интерес. Те са атрактивни за децата и даже изместват някои от обичайните за страната ни спортове като численост на хората, които ги практикуват”, сподели Кралев.

На срещата участва и ръководителят на Българската айкидо федерация Пламен Юруков, който разиска с министъра опциите за присъединяване на неговия спорт в стратегии за справяне с експанзията измежду подрастващите.

По време на престоя си в България Изава ще организира и подготвителен семинар въз основата на федерацията на Дианабад. Той е президент на Световната айкидо федерация от 2016 година, като преди този момент 8 години е бил неин общоприет секретар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР