Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Красен Кралев: Представянето ни досега на Олимпиадата е много добро



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с българските олимпийци, като ги окуражи и им пожела триумф в идните стартове на Игрите в Пьончан

Представянето до момента на Олимпиадата е доста положително. Видяхте какво направи Александра Жекова, Владимир Зографски се класира измежду най-хубавите 15 в международния хайлайф на ски-скока, а Алберт Попов влезе в топ 30 на гигантския слалом, където конкуренцията е голяма. Това са положителни вести за българския спорт. Надяваме се Радослав Янков също да ни зарадва и чакаме с неспокойствие неговия старт. Разбира се, в биатлона можехме малко повече, само че те имат още надпревари до края. Искам още веднъж да подчертая, че е нужно да се влагат повече средства в спортната инфраструктура у нас. Без база и естествени условия е доста мъчно и триумфите няма да са устойчиви, съобщи министър Кралев пред олимпийците в Пьончан.

Той похвали организацията на домакините, които се оправят чудесно досега.

Българската делегация разполага с доброволци, които са приключили българска лингвистика и са част програмата за продан на юношески групи сред ММС и корейското министерство на младежта. Това демонстрира на какво равнище се стараят да бъдат домакините на олимпиадата, добави министър Кралев.


Красен Кралев се срещна с изискванията, при които живеят спортистите в олимпийското село и прегледа част от така наречен Olympic Village Plaza, в която тества симулатор, който предизвика възприятието, че си на ски-шанцата, по ледения улей или по стръмните олимпийски писти за втурване на Пьончан.

В олимпийското село министърът се срещна с принцеса Нора от Лихтенщайн, член на МОК, както и с вицеканцлера на Австрия Хайнц-Кристиян Щрахе, който дава отговор за спорта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР