Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с президента на Световната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Световната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, който е на посещаване у нас поради провеждащото се в Арена Армеец 32-ро Световно състезание по батут за мъже и дами. На срещата участваха и генералният секретар на ФИГ Андре Гайсбюлер и ръководителят на Българската федерация по батут и член на съвета на международната федерация Стоян Димитров.

“Стоян Димитров е човек с огромно сърце, който доста обича спорта си. Той постави огромни старания Световното състезание, което се организира в страната ни да бъде на високо ниво”, разяснява министър Кралев ръководителя на БФ Батут пред Моринари Ватанабе. Президентът на международната гимнастика от своя страна похвали организацията на шампионата и работата на БФ Батут.

Красен Кралев получи почетни медали на 32-то Световно състезание от Моринари Ватанабе и от Българската федерация по батут за поддръжката, която министерството оказва за провеждането на шампионата. Министър Кралев връчи на президента на ФИГ почетен плакет на ММС за приноса му за развиването на спорта.

“Вие сте огромен другар на България и всички български федерации, които са членове на ФИГ, са извънредно щастливи от вашето избиране за президент на международната федерация”, сподели министър Кралев. Моринари Ватанабе беше определен за президент на ФИГ през октомври 2016 година Той е специализирал художествена гимнастика в България, в НСА през 80-те години (тогава ВИФ). Ватанабе има съществени знания по български език. По думите му художествената гимнастика в Япония се развива с помощта на България, тъй като след образованието си тук, той е индивидът, който е развил този спорт в Япония.

Министър Кралев и Моринари Ватанабе разискаха и идното през 2018 година Световно състезание по художествена гимнастика, което ще се организира в София в Арена Армеец, където сега тече и шампионата по батут. В 32-то Световно състезание по батут (9 - 12 ноември) вземат участие състезатели от 35 страни в три дисциплини: огромен батут (олимпийска), двоен минибатут и скокове на пътека.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР