Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Еврокомисар Мария Габриел и министър Кралев обсъдиха приоритетите в секторите “Спорт и “Младеж

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с европейския комисар с сектор " Иновации, проучвания, просвета, обучение и юноша " Мария Габриел. Двамата разискаха съдействието сред Европейската комисия и Министерство на младежта и спорта (ММС).

В бранш " Спорт " ММС демонстрира висока интензивност и това се потвърждава от обичайно високите оценки, които Европейска комисия дава на България за провеждането на общата европейска самодейност " Европейска седмица на спорта #BEactive " в страната ни. В бранш " Младеж " ММС възнамерява първото в Европейски Съюз партньорско образование на тематика " Младеж, мир и сигурност ".

Екипът на министър Кралев показа пред българския еврокомисар сполучливите планове и начинания в бранш " Спорт ", изпълнени от ММС в партньорство с Европейска комисия в последните години. Бяха разяснени целите в бранш " Младеж ", които бяха изцяло изпълнени по време на Българското европредседателство, както и провокациите пред двата ресора в бъдеще.
 Снимка 457415
Източник:

Kралев и Габриел обмениха отзиви по какъв начин нововъведенията и новите технологии могат да допринесат за развиването и популяризирането на обичайните спортове. Българският състезателен министър съобщи, че негов персонален приоритет на европейско равнище остават самодейностите в поддръжка на битката с допинга и предприемане на дейни ограничения против нагласените мачове. Европейският комисар, виновен за младежта, и отрасловият министър бяха безапелационни, че концепциите за политиките, ориентирани към младежите би трябвало да идват от младежите.
 Министър Кралев: През 2019 година България е четвърта в Европейски Съюз по подадени сполучливи спортни планове
Министър Кралев: През 2019 година България е четвърта в Европейски Съюз по подадени сполучливи спортни планове

Приоритетите за ММС, както и на Програмата в региона на спорта, са честността в спорта, битката против допинга и манипулирането на резултати от спортни събития, отбраната на децата в спорта, положителното ръководство

Според Красен Кралев и Мария Габриел, те би трябвало да бъдат действително ангажирани и включвани в политическите процеси. Еврокомисар Габриел съобщи, че ще упорства да се сътвори европейски координатор по младежта.

По време на срещата бяха разисквани стратегии като " Еразъм+ " и " Европейски корпус за взаимност ". Еврокомисар Габриел изрече своята ангажираност с развиването на спорта и младежките политики на европейско и национално равнище. От своя страна, министър Кралев съобщи увереността си, че в границите на мандата на комисар Мария Габриел съдействието сред ММС и Европейска комисия ще се задълбочи.
 Красен Кралев: WADA наложи на Русия най-тежкото наказване в историята на международния спорт
Красен Кралев: WADA наложи на Русия най-тежкото наказване в историята на международния спорт

" Установено е, че предоставените от Московската лаборатория данни не са нито цялостни, нито достоверни "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР