Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик и ръководителя на Българската федерация Румен Стоилов. По време на срещата беше подписан контракт за семейството на България на Европейско състезание по джудо. София ще одобри континенталната конкуренция напролет на 2022 година За задачата Министерският съвет на Република България отпусна спомагателни средства по бюджета на ММС в размер на 2 300 000 лева за организирането на шампионата, както и на Европейската купа, която ще се организира при започване на 2020 година

Соловейчик благодари на министър Кралев за съдействието, което страната оказва за провеждането на двата шампионата.

Между двете централи беше подписан и Меморандум за съдействие през идващите три години. Благодарение на това партньорство у нас ще идват лектори, които да образоват родните треньори по време на курсове в НСА. Ще бъдат проведени годишни съдийски семинари. Меморандумът разрешава и организирането на лагери за кадети с техни връстници от други страни.

В диалог с министър Кралев Сергей Соловейчик и Румен Стоилов анонсираха концепцията за основаването на учебна лига по джудо. За задачата двамата ще се срещнат и с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в идващите дни. Кралев приветства концепцията и даде за образец учебни заведения във Варна, които първи вкараха практиката треньори по тип спорт да водят прелюдия трети час по физическо образование и спорт.

На срещата участва и вицепрезидентът на Българската федерация по джудо Даме Стойков.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР