Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с румънския си колега Константин Богдан Матей

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с румънския си сътрудник Константин Богдан Матей в Букурещ. Поводът за срещата на двамата министри бе контрактуваният в София през февруари текст на Меморандум за съгласие сред държавните управления на България, Сърбия, Румъния и Гърция, с който да се официализира учредяването на учредителен комитет за подготовка на взаимната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското състезание през 2028.
 Министър Красен Кралев поздрави Йоана Илиева за извоюваната Световна купа по фехтовка
Министър Красен Кралев поздрави Йоана Илиева за извоюваната Световна купа по фехтовка

Българката продължи серията си от положителни класирания през годината

България, Сърбия и Гърция към този момент са получили утвърждението на техните държавни управления на съглашението, само че няколко дни преди срещата на 13 април в Солун, където би трябвало да се подпише Меморандума, Румъния предложи допълнение към текста.

" Понякога, до момента в който търсим партньорство, забравяме, че най-добре може да си сътрудничим с нашите съседи ", съобщи Кралев.

След извършената среща сред Богдан Константин Матей и министър Кралев, който е посетител на Европейското състезание по битка в Румъния, стана ясно, че новият текст на Меморандума би трябвало да бъде координиран още веднъж с външните министерства на останалите страни, което може да докара до закъснение и отсрочване на подписването му за идната среща в Букурещ.

Двамата организираха и дълъг диалог за структурите на двете министерства и разискаха опцията за съдействие сред България и Румъния в региона на спорта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР