Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Тенис-академията на Надал може да открие филиал у нас

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с посланика на тенис шампионата от сериите АТР 250 Sofia Open, чичо и първи треньор на Рафаел Надал – Тони Надал. Той е в България по покана на нашата федерация по тенис, а в 17 часа през днешния ден ще организира подготвителна сесия с български деца в зала „ София “, оповестиха от ММС.

„ Благодаря Ви, че подкрепяте българския тенис. Вашето наличие в София е извънредно значимо, тъй като ще ни помогне в нашата задача да запалителен колкото се може повече деца по този прелестен спорт. Работим чудесно с Българската федерация по тенис и сме горди, че организираме шампионата Sofia Open за четвърта поредна година. Това издание ще бъде най-силното до в този момент и аз съм уверен, че всички топ играчи, както и почитателите, ще останат доста удовлетворени от препоръчаните им условия “, съобщи министър Кралев.

„ В момента в България има доста мощно потомство от млади тенисисти и наш главен приоритет е да ги запазим за спорта и да ги развием, тъй като знаем какъв брой е сложен преходът от детско-юношеския към професионалния спорт “, сподели Кралев.

Тони Надал също изрече мнение, че една от главните задания на треньорите е точно да създадат по този начин, че състезателите да разкрият цялостния си капацитет и да го осъществят при мъжете и дамите. Той описа и за работата със племеника му Рафаел Надал.

„ Винаги съм го учил на три елементарни правила. Удряй топката допустимо най-силно. Опитвай да я пратиш там, където не се намира съперникът ти. И, в случай че е допустимо, гледай да е в границите на корта “, сподели с възприятие за комизъм Надал.

По време на срещата, на която участва и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, беше разисквана и опцията за основаването на филиал в България на тенис-академията на Надал.

Братя на Тони Надал са легендата на футболния „ Барселона “ Мигел Анхел Надал, който игра дружно с Христо Стоичков и бащата на Рафа – Себастиан. Тони Надал разгласи, че е добър другар със Стоичков и постоянно играят голф дружно, а министър Кралев му подари биографичния фотоалбум на Камата „ Стоичков: Това съм аз “.

Тони Надал е определян като най-успешния тенис треньор в историята поради извоюваните 16 трофеи от „ Големия шлем “ с Рафаел Надал. Испанският експерт е ментор на Рафа Надал от 1990 до 2017 година

Турнирът от сериите АТР 250 Sofia Open ще се организира от 3 до 10 февруари в „ Арена Армеец “. В него ще вземат участие носителят на три трофеи от Големия шлем Стан Вавринка, устремилият се към топ 10 в света Карен Хачанов (Рус), първенецът в мастърса на новото потомство и №15 в ранглистата Стефанос Циципас (Гър), друга от звездите на бъдещето – №19 Данийл Медведев (Рус), международният №20 Николоз Басилашвили (Груз), първият първенец в София №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и един от най-атрактивните тенисисти в света №33 Гаел Монфис (Фр).
За силата на надпреварата приказва и фактът, че от квалификациите ще се включат трима първенци в шампионати от календара на АТП – Виктор Троицки, Гийермо Гарсия-Лопес и Серхий Стаховски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР