Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

България и Иран ще подпишат меморандум за разбирателство в сферата на младежта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с краткотрайно ръководещия посолството на Ислямска република Иран Н. Пр. Хасан Дотаги.

Двамата разискаха подписването на меморандум за съгласие в региона на младежта сред ММС и иранското Министерство на спорта и младежда. Документът беше направен по време на първия мандат на Кралев като министър, само че бе спрян без пояснение по време на служебното държавно управление и в този момент процедурата е задвижена отначало. Идеята е подписването да стане по време на 19-ата сесия на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, комерсиално и техническо съдействие, която ще се организира от 17 до 21 септември в София. Министър Кралев насочи публична покана към иранския министър на спорта и младежта Масуд Солтанифар да посети България дружно с специалисти от младежката сфера и след сключване на меморандума да бъдат набелязани съответни дейности на бъдещото съдействие.

През 2013 година пък бе е подписан меморандум за съгласие и съдействие в региона на физическото образование и спорта.

“България и Иран имат чудесно съдействие в областта на спорта и аз се веселя, че ще разтеглим това партньорство с подписването на меморандум и в региона на младежта. Работим добре в спортове като битка, футбол, волейбол и повдигане на тежести и аз употребявам случая да Ви пожелая триумф на идното Световно състезание по волейбол за мъже, на което България е хазаин дружно с Италия “, съобщи Кралев.

Н. Пр. Хасан Дотаги благодари на министъра за отличните условия, които ще бъдат предоставени на иранските волейболисти по време на Световното състезание, а Кралев го предложения да следи мачовете на иранския тим в родния му град Варна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР