Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Кралев се срещна с шефовете на спорта в китайската провинция Хубей

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с китайска делегация от провинция Хубей, водена от вицепрезидента и общоприет секретар на футболния съюз на провинцията Сон Лий Чуин и шефа на юношеското направление в локалното бюро по спорта Ху Ян. Те са в България във връзка провеждащия се в Сливен лагер на сборния футболен тим до 17 години на 80-милионната китайска провинция. На срещата участва и съветникът на министъра Гошо Гинчев.

Лагерът е в резултат на подписаното през 2016 година от Кралев и министъра на Генералната администрация на спорта на Китай и ръководител на Китайския олимпийски комитет Лиу Пън съглашение за съдействие в региона на спорта, както и от партньорството сред Българския футболен съюз и управлението на провинция Хубей. По време на лагера с младите китайски футболисти и техните треньори работи и българският експерт Адалберт Зафиров.

Подобни лагери към този момент се трансформират в традиция, като през 2017 година у нас се подготвяха 14-годишни футболисти от Китай. Като част от съдействието сред България и Китай в региона на спорта в азиатската страна през предходната година като треньори работиха Божидар Искренов и Бисер Хаздай, както и брачната половинка на Искренов – Кремена, която е треньорка по художествена гимнастика.

„ Благодаря Ви за Вашата дейна активност за развиването на връзките сред България и Китай в областта на спорта. Вярвам, че това съдействие ще се уголемява и ще обхване и други спортове с изключение на футбола “, обърна се Кралев към гостите си.

Ху Ян също изрази предпочитание съдействието сред България и провинция Хубей да бъде разширено, като се провеждат взаимни лагери на спортисти в детско-юношеска възраст.

По рано денем президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и Сон Лий Чуин подписаха контракт за съдействие, който включва обмяна на фрагменти и треньори, както и благоприятни условия за образуване на подготвителни лагери и контролни срещи на младежки тимове до 15, 17 и 19 години. Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков пък сподели на делегацията Националната футболна база „ Бояна “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР