Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна днес

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна днес
Коментари Харесай

Министър Кралев оцени като много добро представянето ни в Пьонгчанг досега

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна през днешния ден с българските олимпийци на Игрите в ПьонгЧанг. В олимпийското село той беше посрещнат от Белчо Горанов, заместник-ръководител на българската делегация и общоприет секретар на БОК и от Румяна Динева, началник на задача. Присъстваха част от българските спортисти в Пьончан, дружно с техните треньори, които в този миг не бяха по спортните комплекси на подготовка.

Министър Кралев окуражи състезателите и им пожела триумф в идните стартове. " Представянето до момента на Олимпиадата е доста положително. Видяхте какво направи Александра Жекова, Владимир Зографски се класира измежду най-хубавите 15 в международния хайлайф на ски-скока, а Алберт Попов влезе в топ 30 на гигантския слалом, където конкуренцията е голяма. Това са положителни вести за българския спорт. Надяваме се Радослав Янков също да ни зарадва и чакаме с неспокойствие неговия старт. Разбира се, в биатлона можехме малко повече, само че те имат още надпревари до края. Искам още веднъж да подчертая, че е нужно да се влагат повече средства в спортната инфраструктура у нас. Без база и естествени условия е доста мъчно и триумфите няма да са устойчиви, трайни " съобщи министър Кралев пред олимпийците в Пьончан.

Той похвали организацията на домакините, които се оправят чудесно досега. " Българската делегация разполага с доброволци, които са приключили българска лингвистика и са част програмата за продан на юношески групи сред ММС и корейското министерство на младежта. Това демонстрира на какво равнище се стараят да бъдат домакините на олимпиадата ", акцентира министър Кралев.



" До този миг като организация домакините се оправят съгласно упованията. Същото бих споделил и за представянето на българите, даже част от тях надвишиха прогнозите и упованията, " съобщи по време на срещата Белчо Горанов.

" Приятни страсти ни доставиха Владимир Зографски и Алберт Попов - това са млади състезатели, а към този момент са в международния хайлайф. Александра Жекова още веднъж е на край, поздравления за това, което направи на четвъртата си олимпиада. Веселин Цинзов също заслужава възторженостти с класирането си в ски-бягането, където конкуренцията е жестока. Нещата към нашата делегация са спокойни, имам вяра ще се запазят по този начин до края на Игрите, " сподели Белчо Горанов.

След това министър Кралев се срещна с изискванията, при които живеят спортистите в олимпийското село и прегледа част от така наречен Olympic Village Plaza, в която тества атрактивния симулатор, който предизвика възприятието, че си на ски-шанцата, по ледения улей или по стръмните олимпийски писти за втурване на Пьончан.

В олимпийското село Кралев се срещна с принцеса Нора от Лихтенщайн, член на МОК. След това спортният министър имаше делова среща с вицеканцлера на Австрия Хайнц-Кристиян Щрахе, който дава отговор за спорта. Програмата му до края на Олимпиадата включва и други срещи с значими особи в интернационалното спортно и олимпийско придвижване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР