Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се обяви срещу

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се обяви срещу
Коментари Харесай

Кралев: България подкрепя участието на чистите руски спортисти в големи състезания

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се разгласи против двойните стандарти в спорта. Изказването му пристигна по време на парламентарния надзор след въпрос от депутата Александър Симов, обвързван с наказването на Русия.

Министърът счита, че всички съветски спортисти, които съумеят да потвърдят, че са чисти, би трябвало да могат да вземат участие в огромни надпревари.

" Ние настояваме всички страни да бъдат третирани с идентичен стандарт. Когато има нарушавания, да бъдат глобени без значение какъв брой е огромна страната и какво е географското и политическото ѝ състояние. Това е формалната позиция на България ", сподели Кралев, който е в управлението на Световната антидопингова организация (WADA).

" Позицията на България бе в поддръжка на рекомендацията, отчитайки опцията на правната сигурност за отбраната на правото на присъединяване в огромни спортни надпревари на чистите съветски спортисти. България и аз като член на Управителния съвет на WADA поддържаме чистия спорт и спазването на разпоредбите в спорта от всички страни ", уточни Кралев.

Русия апелира наказването и чака решението на Спортния трибунал в Лозана.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (297)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР