Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се
Коментари Харесай

След скандала министър Кралев назначи проверка на федерацията по бадминтон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се направи цялостна инспекция на Българската федерация по бадминтон (БФБ) - на документите за организационното положение, както и на документите за разходване на финансовите средства, предоставени за 2018 година и за 2019 година Проверката е назначена по отношение на подаден сигнал и след персонален диалог на министър Кралев със състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви.

Министерство на младежта и спорта (ММС) поддържа финансово, посредством БФБадминтон, Габриела и Стефани Стоеви години наред, като са предоставени средства за подготовката им и за построяването им като състезателки от най-голям сан. През 2019 година за състезателките са предоставени средства за годината за подготовка и възобновяване – по 12 000 лв., за месечни средства по 900 лв. (общо за година по 10 800 лева), за материално-техническо застраховане – по 9000 лв. и средства за присъединяване в надпреварите, включени в интернационалния състезателен календар (седем шампионата, които се явяват олимпийска квалификация). През 2018 година за подготовка и възобновяване на Стоеви са отпуснати по 10 000 лв., за месечни средства по 900 лв. (общо за година по 9 600 лева). Също по този начин са предоставени средства за материално-техническо застраховане и средства за присъединяване в надпреварите, включени в интернационалния състезателен календар.

Министър Кралев организира среща с Габриела и Стефани Стоеви предходната седмица. След като беседва и с управлението на БФадминтон, Кралев прикани сестри Стоеви да продължат подготвителната си стратегия за завоюване на квоти за присъединяване в Летните олимпийски игри 2020 година, като ги увери, че подготовката им ще бъде обезпечена напълно. Стоеви благодариха за поддръжката от страна на Министерството, само че обявиха, че са решени да се отдръпват от спортната си активност поради разочарованието си от БФБадминтон.

ММС ще окаже цялостно подпомагане на способените органи за следствие на активността на БФБадминтон, се споделя още в изказването от спортното министерство.

Сестри Стоеви: Няма да играем за България поради закононарушенията на федерацията!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР