Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри с кои

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри с кои
Коментари Харесай

Официално: Разкриха в кои градове ще се строят стадиони с 40 000 места за Мондиал 2030

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри с кои игрища страната ни ще кандидатства за семейството на международното състезание по футбол през 2030 година.

" Ще аплайваме с четири стадиона. Два от тях са в София. В момента се правят проучвателните действия къде би трябвало да бъде новият народен стадион. Правим изследване по какъв начин би трябвало да се реконструира " Васил Левски ". Калкулира се цената за нов стадион към 1000 евро на седалка. Значи излиза към 80-100 милиона лв.. Ние ще подадем документите без игрища, няма по какъв начин да ги построим за две години ", сподели Кралев в предаването " Тази заран " по btv.

Министърът посочи, че във Варна се строи стадион, който " с малко средства от страната може да стане от 20 000 на 40 000 ". " Не желая авансово да мятам неща в общественото пространство, само че споделям накъде вървят дебатите ".

" Четвъртият стадион ще бъде в Пловдив, където има игрища, които да бъдат ремонтирани и да дават отговор на критериите “, сподели още Красен Кралев.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР