Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ръководи Съвета на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ръководи Съвета на
Коментари Харесай

Кралев председателства Съвета на министрите на ЕС, отговорни за сектор “Младеж” в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев управлява Съвета на министрите на Европейски Съюз, виновни за младежките политики. Заседанието в Брюксел имаше за цел да одобри заключенията на Съвета по отношение на ролята на младежите в построяването на несъмнено, сплотено и хармонично общество в Европа, както и заключенията за демографските провокации пред младежите в Европа – две тематики, сложени като предпочитани за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в бранш “Младеж”.

Преди съвещанието на Съвета на министрите Красен Кралев даде изказване пред медиите, по време на което съобщи, че работата на Българското председателство в бранш “Младеж” е била доста продутивна. Той посочи, че в границите на председателството ни на Съвета на Европейски Съюз има действителен късмет да завърши работата по един от значимите за бъдещето на младежите в Европа досиета – Европейският корпус за взаимност, който цели да подкрепи развиването на младежите главно посредством доброволческа активност в други страни. Благодарение на извършената в София Европейска младежка конференция бяха основани първите по рода си 11 европейски юношески цели от над 250 юношески делегати от цяла Европа, които ще послужат за основаването на нова Европейска тактика за младежта.

По време на съвещанието на Съвета министър Кралев показа и резултатите от постоянната среща на “неформалния форум”, на която бе хазаин по-рано през днешния ден. На тази неофициална среща участваха еврокомисар Тибор Наврачич, министрите по юноша на Румъния, Австрия и Естония, представители на секретариата на Европейски Съюз, юношески делегати от Австрия, Естония, България и Румъния, вицепрезидентът на Европейски юношески конгрес Карина Aурунбурген, ръководителят на Национален юношески конгрес Илина Мутафчиева и Адам Гаджек от Европейския съвет на студентските препоръки. Обсъждането на тематика “Преструктуриране на структурния диалог” се концентрира върху въпроса за реформирането на механизмите за съвещания с младежи. Българският министър, виновен за въпросите на младежта, бе безапелационен, че структурният разговор сред младежите и определящите политиката лица може да бъде усъвършенстван във връзка с включването на младежи от разнообразни среди. “Бъдещето на Европа зависи от младежите. Определящите политиките лица обаче са тези, които би трябвало да оказват помощ на младежите да намерят мястото си в обществото и да им обезпечат благоприятни условия и нужните умения, с цел да подобрят качеството си на живот”, безапелационен бе Красен Кралев.

В рамките на Съвета беше извършен и ориентационен спор на тематика “Бъдещи цели на политиката на Европейски Съюз за младежта”, който беше предаван онлайн. Специален посетител на политическия спор, поканен от министър Кралев, бе Хасан Ал Хилу, който е единствено на 19 години, само че има невероятни достижения – той управлява лична компания, издал е книга и посредством фондацията си “YouthTalks” работи за развиване на гения на младежите в Европа. По време на дебата болшинството от министрите благодариха за заложените от Българското европредседателство тематики в бранш "Младеж " и показаха безапелационното си задоволство от извършената в София Европейска младежка конференция и резултатите от нея, които ще залегнат в основата на бъдещите политики за младежите в Европа.

В края на Съвета на министрите на Европейски Съюз, виновни за бранш “Младеж” министър Кралев приветства министъра по юноша на Австрия Юлиане Щраус, която ще бъде идващият председателстващ Съвета министър в границите на бъдещото Австрийско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Красен Кралев посочи дейното съдействие в границите на Триото Естония-България-Австрия, което прави резултатите в бранш “Младеж” действителни и поредни. Г-жа Щраус приветства 11-те юношески европейски цели, основани по време на Европейската младежка конференция. По думите й, те съответно дават отговор на потребностите на младежите и са основополагащи за новата Европейска младежка тактика.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР