Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със
Коментари Харесай

Сестри Стоеви продължават да се състезават за България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира среща със състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви. След неколкократни диалози сред министър Кралев и двете състезателки, техните родители и юристи, извършени през последните седмици, по време на срещата през вчерашния ден сестри Стоеви персонално обявиха, че не престават да се състезават за България.
 БОК извади публично сестри Стоеви от тима ни за Европейските игри
Въпреки различията им с Българската федерация по бадминтон и продължаващите процедури пред способените органи, Стоеви потвърдиха пред министър Кралев, че са взели решение да слагат преди всичко националния интерес и да вземат участие в надпреварите от интернационалния календар за продобиване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 година

Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра се ангажира да бъде поръчител, че програмата на сестри Стоеви ще бъде изпълнена до Олимпийските игри.



Решението на българските състезателки по бадминтон не завършва процеса на изясняване на обективната истина и не приключва проблемите сред тях и управлението на федерацията, като ММС не може да бъде страна по проблема.

След диалог на министър Кралев с ръководителя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже нужното подпомагане на Габриела и Стефани Стоеви. Златев заяви, че към този момент е удостоверил поръчката им за присъединяване в Световното състезание през 2019 година в Базел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР