Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното
Коментари Харесай

Красен Кралев даде начало на ремонта на лекоатлетическата зала в Добрич

 Красен Кралев: Трябва да имаме 4 стадиона с потенциал 40 000 места
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва на формалното пускане на ремонтните действия на лекоатлетическата зала в Добрич.

След извършена социална поръчка от Министерството на младежта и спорта, на стойност 369 762,36 лева, през м. година беше избран изпълнителя на ремонтните действия на залата от компания Арете строй ЕООД.

" Българският спорт дължи доста на тази зала, защото години наред тя обезпечаваше всички потребности на лекоатлетите за зимната подготовка. След като през предходната година завърши ремонтът на " Асикс Арена ", в този момент към този момент може да стартираме да реконструираме и тази зала. Аз имам доста сантименти тук, тъй като тук съм се състезавал и съм упражнявал ", сподели Кралев.

В залата за лека атлетика участваха кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, Областният шеф Красимир Кирилов, Пламен Трифонов – шеф на компанията, която е реализатор на бъдещите ремонтни действия, както и младежи и деца, които организират тренировките си там.

Основната цел на плана е възстановяване на материално-техническото положение на спортната база в гр. Добрич като причина за развиването на спорта, както за професионални спортисти, по този начин и спорта за всички, в това число и за хора с увреждания.

Ремонтът се планува да бъде стартират при започване на април, като е съгласуван с подготвителната стратегия на спортистите, които упражняват в залата.

" Срокът, който ние сме поели за осъществяване на ремонта, е 40 дни. Вече 10 години се занимаваме с поправки на спортни обекти. Нескромно мога да кажа, че сме една от водещите компании на пазара, що се касае до спортни уреди ", уточни Пламен Трифонов.

Лекоатлетическата зала " Добротица " ще се осъвремени и модернизира, за основаване на условия за консолидиране на групите в неравностойно състояние, както и за осъществяване на национални и интернационалните надпревари.

" Благодаря на екипа на министър Кралев за цялото подпомагане към залата. Аз съм упражнявал тук. Моите деца също ще упражняват тук. Така че, това е отзив, че би трябвало да продължим да поддържаме залата в едно положително и професионално положение. С тези поетапни планове, колкото и да са лесни или сложни, ние потвърждаваме, че грижата за спортистите на Добрич и на региона, и на България са едно от най-важните неща, които би трябвало да плануваме за години напред ", разяснява кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито. Строителните работи обгръщат лекоатлетическата зала на повърхност от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс.

На пистата, която е мощно амортизирана, ще бъде положена нова настилка от полиуретан. Пистата и секторите ще бъдат оразмерени и разчертани със специфична машина и багра съгласно условията на Международната федерация по лека атлетика. В залата ще бъдат инсталирани нови уреди за дълъг, троен и пастирски скок със документ от федерацията. Поетапно ще бъдат ремонтирани и съблекалните. Спортистите ще разполагат и с ново съоръжение за подтикване на гюле. Зала " Добротица " е център на редица спортни надпревари, сред които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско състезание за слепи, на интернационалния шампионат " Академика " и други.

Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и претенденти за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането залата ще може да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.

През миналата година бе направено и отопление на закритата писта в Сливен, напълно ремонтирана беше зала " Асикс сцена ", която също е с 200-метров атлетически овал. Реконструкцията на оборудването продължи към 1 година и коства над 7 милиона лв..

Предстои ремонт на стадион " Академик " в София, който дружно с " Асикс сцена " ще се трансформира в център на леката атлетика.
През декември бяха открити и двете актуализирани закрити лекоатлетически писти в Пловдив на обща стойност 664 000 лв..
В Кюстендил сега също се ремонтира закритата писта по лека атлетика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР