Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред премиера

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред премиера
Коментари Харесай

Министър Кралев представи Алберт Попов на премиера Борисов и министрите от кабинета

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа пред премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов.

През тази година 21-годишният скиор реализира страховит триумф, записвайки в границите на няколко дни 9-о и 6-о място в слаломи от стартовете за Световната купа, с което стана вторият българин с класиране в топ 10 след Петър Попангелов. Попов е и бронзов медалист от Световното състезание за младежи през 2018 година Двамата благодариха за поддръжката, която получават от министър- ръководителя, спортния министър и българското държавно управление и подариха на Борисов спортния номер, с който Алберт кара на провелата се през уикенда в Банско Световна купа по ски, негова фотография с подпис и снимка на екипа, провел надпреварата. След особено позволение на Международната федерация по ски (ФИС), което се дава извънредно рядко, стартовите номера в Банско бяха в цветовете на българския трибагреник. Премиерът пожела триумф на Алберт Попов, а министър Кралев разгласи, че по предварителни данни телевизионната публика, до която са достигнали стартовете от Световната купа, е най-малко 120 млн. души в целия свят, като точната цифра ще стане ясна през месец май. „ В 50 страни в целия свят имаше директно лъчение, а в още 50 надпреварата се предаваше на запис, поради часовата разлика. Множество репортажи и магазинни излъчвания.

Това е голяма реклама, която страната ни получи с помощта на трите старта в Банско “, сподели Кралев. Държавата подкрепя провеждането на Световната купа в Банско с 1 млн. лева В надпреварата участваха 117 състезатели от 22 народи, измежду които скиорите от топ 10 за Световната купа и всички първенци от Световното състезание в Оре. В Банско бяха извоювани и два дребни кристални глобуса – в алпийската композиция от Алекси Пинтюро и в гигантския слалом от Марсел Хиршер. Алберт кара в гигантския слалом, като не му доближиха 26 стотни, с цел да се класира за втория манш и приключи 32-ри.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР