Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред Европейския

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред Европейския
Коментари Харесай

Министър Кралев пред ЕП: ММС цели реални резултати за младите хора и за спорта в Европа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа пред Европейския парламент (ЕП) целите, които Българското председателство си слага в областта на младежта и спорта. Кралев акцентира, че бъдещето на Европа и младежите е един от главните цели по време на Председателството ни и Министерството на младежта и спорта (ММС) си слага за цел постигането на действителни резултати за младежите и за спорта в Европа.

В своята стратегия за идните шест месеца в бранш „ Младеж “ ММС слага акцент върху младежкото развиване и бъдещите юношески политики. Основен приоритет е насърчаването на младежите като мотори на смяната в построяването на фундамента на устойчивото бъдеще за всички европейски страни. „ Затова е извънредно значимо да влагаме в образованието, образованието и опциите за претовареност на младежите “, изясни Красен Кралев. Българското председателство цели да увеличи осведомеността за демографските промени в Европа, които ще окажат влияние върху нашите обществени системи като цяло, само че по-специално върху младежите.

Главното събитие в границите на структурния разговор по време на Българското председателство ще бъде Конференцията за младежта на Европейски Съюз от 16 до 19 април 2018 година в София, която ще бъде ориентирана както към провокациите, пред които са изправени младежите, по този начин и към вслушването в техния глас при правенето на съответни рекомендации към идната Европейска тактика за младежта. Министър Кралев съобщи безапелационна поддръжка за „ Европейски корпус за взаимност “. По думите му, това е самодейност, която е потребна за развиването у младежите на обществени умения и компетентности, което може да има позитивно влияние върху тяхното интензивно поданство и пригодността им за работа.

Българският състезателен министър показа пред Екологичен потенциал целите на ММС в региона на спорта като изясни, че работата на Министерството е ориентирана към одобряването на европейските полезности посредством спорт. Министър Кралев акцентира, че достъпът до спорт би трябвало да бъде измежду главните права на всеки човек. „ Практикуването на спорт предизвиква солидарността, подкрепя и улеснява дейното поданство, служи като инструмент в битката с радикализацията и предварителна защита против експанзията “, съобщи той.

Красен Кралев уточни, че спортът е мост сред традициите и нововъведенията. Основен приоритет в програмата на ММС през идващите шест месеца е битката против използването на допинг в спорта. Той анонсира едно от първите публични събития по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което ще се организира в София на 24-ти и 25-ти януари - семинар на тематика „ Предотвратяване на допинга в професионалния спорт и в спорта за всички посредством образование и следствие “. „ Искаме да отправим посланието, че най-силната предварителна защита при битката с допинга в спорта е образованието – осведоменост и превантивно образование, ориентирано както към професионалните спортисти, по този начин и към дилетантите. Трябва да се акцентира на основаване на профилирани антидопингови стратегии за образование, които обгръщат освен спортисти, треньори, спортно-технически личен състав и родители, само че и спортуващи в свободното време, възпитаници и фитнес инструктори, жители. Нов способ, който следва да се развие, е следствието “, сподели българският състезателен министър.

Красен Кралев изясни пред Екологичен потенциал, че Световната антидопингова организация (WADA) започва първата фаза от процеса за преразглеждане на Световния антидопингов кодекс предвид на приемането на нов кодекс през 2021 година Българското председателство ще изготви отговора на Европейски Съюз и неговите държави-членки по отношение на преразглеждането на този кодекс. „ Като член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация аз съм горделив, че на България се пада и отговорността да управлява през първите шест месеца на 2018 година процеса по правенето и съгласуването на единна позиция на Европейски Съюз по отношение на прегледа на Световния антидопингов кодекс и ще направя нужното мненията на Европейски Съюз да бъдат напълно взети поради в границите на настоящата активност “, сподели още министърът на младежта и спорта.

По време на чуването министър Кралев отговори в детайли и на редица въпроси от страна на зам.-председателя на Комисията по просвета и обучение от Групата на Зелените Хелга Трюпел, Богдан Вента и Михаела Шойдрова от Европейската национална партия, Силвия Коста и Момчил Неков от Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал. Въпросите бяха свързани с двете най-важни тематики в бранш “Младеж ” - Корпуса за взаимност и изработването на Европейската тактика за младежта, както и системата за валидиране на умения, битката с експанзията в спорта, проблема с ФИБА и Евролигата и ограниченията против манипулирането на резултатите от спортни срещи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР