Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на премиера

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на премиера
Коментари Харесай

Спортният министър представи на премиера медалистите от олимпиадата в Буенос Айрес

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа на премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета българските медалисти от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и техните треньори.

В Аржентина изпратихме 24 спортисти, които се състезаваха в 14 типа спорт и завоюваха 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Толкова, колкото от Младежките игри, извършени досега в Сингапур и Нанджин.

" Благодаря първо на треньорите, защото без тях нищо не става. Второ на тези деца, които са образец за младото потомство. Чест е за нас, че Ви има и с каквото можем, ще оказваме помощ, с цел да се развивате и отсега нататък. Особено в случай че се преборим за Зимна младежка олимпиада, тъй като и в зимните спортове имаме положителни млади спортисти. Бъдете живи и здрави, слушайте треньорите, с цел да може да продължите с триумфите “, сподели министър председателят Бойко Борисов.

Олимпийската шампионка в тройния скок Александра Начева благодари на министър-председателя от името на медалистите за поддръжката, която оказва към спорта и младежите в България.

" Вие сте едно доста мощно потомство български спортисти, което ни донесе огромна наслада. Благодаря на Вас и Вашите треньори за работата, която свършихте. Следих деликатно какво се случваше и по какъв начин реагираха хората до момента в който бяхте в Аржентина. Всички българи бяха доста горди. Винаги се усеща, когато има триумфи, по този начин беше и в този момент “, съобщи Красен Кралев.

Министър Кралев разгласи наградите, които Министерството на младежта и спорта ще раздаде на младите спортисти, като няма да се прави разлика сред цвета на извоюваните оценки. Медалистите в самостоятелните надпревари ще вземат по 15 000 лева за извоюван орден, а оценките, извоювани в отборните смесени шампионати с спортисти от разнообразни националности ще бъдат премирани с по 10 000 лева

След визитата си в Министерски съвет медалистите и техните треньори бяха наградени с почетни плакети от Красен Кралев в Министерството на младежта и спорта. Министърът поръча на треньорите да напишат обособен проект за подготовка за 2019 година на всеки един от състезателите, като финансирането ще бъде обезпечено от ММС. Младите спортисти ще получават в допълнение и месечни средства. Всеки един клуб, класирал състезател до 6-то място на Младежките олимпийски игри пък ще получи в допълнение по 5 000 лева към сумата, която му се поставя по Програмата за развиване на спортните клубове.

В Буенос Айрес, с изключение на Александра Начева, първенци станаха още двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров (индивидуално и отборно), стрелецът Кирил Киров (смесена двойка) и бадминтонистката Мария Делчева (отборно). Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на мятане чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. Бронзови медали завоюваха Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР