Министърът на младежта и спорта Красен Кралев постави висока оценка

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев постави висока оценка
Коментари Харесай

Кралев от Пьонгчанг: До момента представянето на българите е много добро

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сложи висока оценка на представянето на българските спортисти в зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Той се срещна с част от тях в олимпийското село.

" Представянето ни до момента на олимпиадата е доста положително. Видяхте какво направи Сани Жекова, Владимир Зографски се класира измежду най-хубавите 15 в международния хайлайф на ски-скока, а Алберт Попов влезе в топ 30 на гигантския слалом, където конкуренцията е голяма. Това са положителни вести за българския спорт ", съобщи Кралев, представен от пресслужбата на БОК.

" Надяваме се Радослав Янков също да ни зарадва и чакаме с неспокойствие неговия старт. Разбира се, в биатлона можехме малко повече, само че те имат още надпревари до края. "

Кралев още веднъж посочи, че " е нужно да се влагат повече средства в спортната инфраструктура у нас ". " Без база и естествени условия е доста мъчно и триумфите няма да са устойчиви, трайни ".

Министърът остана удовлетворен от организацията на игрите. " Българската делегация разполага с доброволци, които са приключили българска лингвистика и са част програмата за продан на юношески групи сред министерството на спорта (ММС) и корейското министерство на младежта. Това демонстрира на какво равнище се стараят да бъдат домакините на олимпиадата ", уточни той.

Програмата му включва " срещи с значими особи в интернационалното спортно и олимпийско придвижване ", показват от олимпийския комитет.

 Кралев от Пьонгчанг: До момента представянето на българите е доста положително
© bgoympic.org

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов съобщи, че организацията е съгласно упованията. " Същото бих споделил и за представянето на българите, даже част от тях надвишиха прогнозите и упованията ", сподели той.

" Приятни страсти ни доставиха Владимир Зографски и Алберт Попов – това са млади състезатели, а към този момент са в международния хайлайф. Александра Жекова още веднъж е на край, поздравления за това, което направи на четвъртата си олимпиада. Веселин Цинзов също заслужава възторженостти с класирането си в ски бягането, където конкуренцията е жестока. Нещата към нашата делегация са спокойни, имам вяра ще се запазят по този начин до края на игрите ", добави Горанов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (202)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР