Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Смолян и

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Смолян и
Коментари Харесай

Министър Кралев в Смолян: Новата спортна зала тук е за пример

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Смолян и Чепеларе, с цел да се запознае със положението на спортната инфраструктура в района.

В четвъртък вечер Кралев участва на училищен шампионат по волейбол, който се организира в новооткритата спортна зала към ППМГ " Васил Левски ", построена от Община Смолян със средства по Оперативна програма " Региони в напредък ". Това е първото построено сходно спортно оборудване в Смолян за последните 45 години. " Залата тук може да бъде употребена за образец за останалите обитаеми места - нашата идея е ориентирана точно към създаване на подобен тип спортни уреди, които са лесни за поддръжка и могат да се употребяват пълноценно от възпитаници и спортисти, в това число за професионални шампионати ", сподели министър Кралев.

Заедно с регионалния шеф на Смолян Недялко Славов, с Николай Мелемов, Боран Хаджиев и народния представител Красимир Събев разгледаха стадион " Смолян ", който скоро ще бъде ремонтиран, с помощта на средства в размер на 1 милион лв., които държавното управление към този момент е отпуснало на Общината. Спортният министър пое ангажимент, че страната ще поддържа напъните на локалното ръководство за възобновяване на подготвителния стадион, като помогне с финансиране за нова настилка от изкуствена трева. " Така, дружно с лекоатлетическата писта и другите спортни уреди, които към този момент са финансирани, Смолян ще има един приключен състезателен комплекс ", разяснява Красен Кралев.

Министър Кралев взе участие и в награждаване на спечелилите и участниците в ученическа щафета, отдадена на празника на Смолян.

По време на визитата си в новата зала в Смолян Красен Кралев беседва с медалистката от Олимпиадата в Лондон 2012 година Милка Манева и с Радостина Фисинска, национална рекордьорка на България за девойки на 400 м. с трудности, които са преподавателки по физическо образование в учебно заведение " Васил Левски ".

В петък заран министър Кралев, Недялко Славов и носителят на " Кристалния глобус " от Световната купа по сноуборд Радослав Янков посетиха фабриката за ски " Амер Спортс България " ЕООД - гр. Чепеларе. Те бяха посрещнати от шефа Ивайло Петров, който ги срещна с индустриалния развой. " Амер Спортс България " в град Чепеларе е най-големият производител на алпийски ски в света. Произвеждат се международни марки ски като Atomic и Salomon. Производстовото варира сред 600 и 800 хил.чифта годишно. Във завода за ски в Чепеларе работят над 800 души от района.
 Снимка 448351
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР