Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отново обясни каква

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отново обясни каква
Коментари Харесай

Министър Кралев: Предложението за кандидатурата за Мондиал 2030 дойде от премиера на Гърция

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев още веднъж изясни каква е обстановката с вероятната ни кандидатура за Световното състезание по футбол през 2030 година.

" Кандидатурата за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година е политически акт, който беше взет на четиристранната среща в " Евксиноград ". Предложението пристигна от премиера на Гърция, което сподели, че България е издирван и почитан сътрудник.

Имам визия какви са настроенията в обществото. Желанието ни за кандидатура се посреща с голям интерес, само че и с известна доза песимизъм, тъй като сме много изостанали от позиция на спортната инфраструктура.

Вторият положителен миг е, че ще си оправим спортната инфраструктура, касаеща футбола и стадионите. На всяка страна ще се паднат 2-3 стадиона, които би трябвало да бъдат с потенциал най-малко 40 хиляди фенове, с цел да могат да се посрещнат срещи от груповата фаза, изясни спортният министър.

Започват съвещания сред спортните министри на четирите страни... Решението ще бъде взето през 2024 година - шест години по-рано, тъй че имаме задоволително време, с цел да се подготвим ", разяснява министър Кралев пред " Българска национална телевизия ".

Според Красен Кралев най-важно е, че обща кандидатура е " политически знак от страна на балканските страни, че ще работят взаимно и ще отстояват дружно политическите си и стопански ползи ", както и това, че има да се извърви дълъг път, с цел да се приготви кандидатурата, още повече " че има съществени съперници, с които ще би трябвало да се преборим ". /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР