Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри церемонията по

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри церемонията по
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на ЕК

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри церемонията по връчването на годишните спортни награди на Европейската комисия (ЕК) " Be Active Awards Gala ", която се организира в София. Еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич избра точно българската столица за хазаин на едно от най-престижните спортни събития в Европа.

" Високо ценим доверието, което ни оказва Европейска комисия. То затвърждава поддръжката на Комисията за цялостната реализация на политиката ни в региона на младежта и спорта ", съобщи Кралев.

 Снимка 384203
Източник:

На церемонията бяха връчени призове в три категории - "Местен герой", "Работно място" и "Образование". Министър Кралев и еврокомисар Наврачич връчиха премията в категория "Местен Герой" на германката Корина Сарич, която провежда благотворителни бягания от 2013 година Призът за "Работно място" отиде при белгийската компания Davo Communications, а в категория "Образование" победител стана финландското учебно заведение "Юранко". В церемонията по награждаване взе участие и шефът на дирекция "Европейски стратегии, планове и интернационално сътрудничество" в ММС Виктория Славкова.

Красен Кралев акцентира, че извършената за четвърти път в България Европейска седмица на спорта #BeActive е минала доста сполучливо.

" Силният публичен отзив от трите международни шампионати, които домакинствахме, както и директното включване на някои от най-изявените български спортни звезди като посланици в #BeActive, ни оказа помощ да притеглим още повече последователи на идеята за деен и здравословен метод на живот. Това беше една чудесна опция да промотираме спорта и неговите полезности ", разяснява спортният министър.

 Снимка 384204
Източник:

По думите му, Европейската седмица на спорта се утвърждава като една доста мощна самодейност за разпространение на физическата интензивност измежду хората в цяла Европа и ни оказва помощ да построяваме крепко и пълноценно общество.

Кралев посочи, че тази година сериозна част от напъните на Министерство на младежта и спорта са били ориентирани към жителите на дребните обитаеми места, тъй като задачата е посланията на EK и положителните практики да доближават до всички жители на Европейски Съюз.

" Българското държавно управление се стреми да обезпечи оптимално положителни условия за физическа интензивност на учениците, на студентите, на работещите и на пенсионерите. За това строим нови спортни уреди, реконструираме към този момент съществуващите, организираме надпревари и събития ", съобщи той.

 Снимка 384205
Източник:

Министър Кралев разяснява и мощния позитивен отзив, който провокира първата Европейска нощ на спорта, която притегли доста жители на София.

На церемонията по връчването на премиите участваха зам.-кметът на София Йоана Христова и организации от целия Европейски съюз, взели участие с планове в самодейността Европейска седмица на спорта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР