Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ремонтираната лекоатлетическа

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ремонтираната лекоатлетическа
Коментари Харесай

Министър Кралев откри ремонтираната зала за лека атлетика в Добрич

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ремонтираната лекоатлетическа зала " Добротица " в Добрич. Реновирането е финансирано от ММС и е на стойност 369 762,36 лева С модернизирането си, спортното оборудване обезпечава всички потребности на лекоатлетите за зимната подготовка.

" За мен е голяма чест и извънредно наслаждение да бъда в тази зала. За мен е специфичен ден, тъй като тук съм се състезавал, тук съм упражнявал и считам, че това оборудване години наред беше извънредно значимо за леката атлетика. Осигуряваше опция на нашите състезатели да се приготвят през зимния интервал и ние дължахме нов живот на тази зала ", съобщи министър Кралев по време на формалното разкриване.
 Снимка 445024
Източник:

" Аз считам, че с тази инвестиция, която направихме, новата писта и новият бранш за подтикване на гюле ще бъдат още дълги години извънредно значими в живота на българските спортисти, тъй като има единствено две сходни уреди - залата в Добрич и залата в София ", добави спортният министър и благодари на всички родители, които подтикват децата си да упражняват най-прекрасния спорт.

" Леката атлетика построява такива качества у Вашите деца, които ще ги създадат извънредно мощни персони и почтени българи ", сподели още Красен Кралев.

Основната цел на плана е възстановяване на материално-техническото положение на спортната база в гр. Добрич като причина за развиването на спорта както за професионални спортисти, по този начин и спорта за всички, в това число и за хора с увреждания. Ремонтът е стартиран при започване на април, като бе съгласуван с подготвителната стратегия на спортистите, които упражняват в залата.
 Министър Кралев ще открие ремонтираната залата за лека атлетика в Добрич
Министър Кралев ще открие ремонтираната залата за лека атлетика в Добрич

Основната цел на плана е възстановяване на материално-техническото положение на спортната база в гр. Добрич

Лекоатлетическата зала " Добротица " се осъвремени и модернизира за основаване на условия за консолидиране на групите в неравностойно състояние, както и за осъществяване на национални и интернационалните надпревари. Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито. Строителните работи обгърнаха лекоатлетическата зала на повърхност от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс.

Зала " Добротица " е център на редица спортни надпревари, сред които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско състезание за слепи, на интернационалния шампионат " Академика " и други. Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и претенденти за работа в полицията, пожарната и армията.


На събитието участваха и вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова - народни представители от ГЕРБ, Надежда Петкова - общински консултант и претендент за кмет на Добрич, Росица Йорданова - зам.-кмет, Красимир Кирилов - регионален шеф, Красимир Николов - зам.-областен шеф, Живко Желязков - зам.-областен шеф, Иво Пенчев - ръководител на Общински съвет, Зорница Михайлова, Петя Обретенова, Георги Друмев - общински съветници.
 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри два актуализирани спортни обекта във Варна
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри два актуализирани спортни обекта във Варна

Той благодари на треньора, ръководителите на клуб " Титан " и на Община Варна, че се грижат за спорта в града
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР