Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка
Коментари Харесай

Ледената пързалка „Юнак“ отвори врати с по-голяма площ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка „ Юнак “. Заради огромния интерес на столичани през предишния зимен сезон, през този оборудването е два пъти по огромно. Площта на пързалката е 1200 кв. м.

„ Много съм благополучен, че изпълнихме следващото си заричане към софиянци. Тази пързалка е емблематична, на нея доста наши елитни спортисти в зимните спортове са почнали своята кариера. Точно тук доста младежи са създали първия си контакт с ледените спортове. Повече от 30 години пързалката не беше функционирала. Миналата година, чисто пробно, отворихме пързалката с непълния й потенциал, с цел да забележим по какъв начин ще се оправим с организацията, а през днешния ден за първи път я откриваме в цялостния ѝ размер “, съобщи министър Кралев и предложения всички искащи да посетят оборудването.

Ледената пързалка работи всеки ден от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. Тя ще бъде безвъзмездна за деца до 3 години.

Входът ще бъде безвъзмезден и за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30.

Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са обезпечени инструктори и помощни принадлежности. Пързалка „ Юнак “ беше открита с шампионат по хокей на лед за деца, в който взеха присъединяване тимовете на „ Славия “, НСА и „ Ирбис-Скейт “.-->

„ София имаше потребност от сходно оборудване и съм щастлив, че даваме старт на новия зимен сезон с сходен шампионат за най-малките “, съобщи Красен Кралев, който поздрави участниците в конкуренцията.

По концепция на министър Кралев на 28 декември ще се организира Коледен шампионат за деца по хокей на лед.

Ледената пързалка е благосъстоятелност на „ Национална спортна база “ ЕАД. Съоръжението беше закупено предходната година, като беше употребявано и по време на Световното състезание по шорттрек в „ Арена Армеец “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР