Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейското първенство

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейското първенство
Коментари Харесай

Министър Кралев откри Европейското по хандбал за девойки

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейското състезание по хандбал за девойки до 19 години, което се организира в Двореца на културата и спорта във Варна от 13 до 21 юли.

В шампионата вземат участие 10 тима. Българският тим е в група „ А “ с тимовете на Сърбия, Исландия, Англия и Гърция, а в група „ Б “ са отборите на Полша, Финландия, Украйна, Израел и Босна и Херцеговина. Първенството е част от календара на “Варна-Европейски град на спорта”.

„ Благодаря на Европейската федерация по хандбал, че се довери на морската ни столица, която нееднократно се е доказвала като отличен хазаин на спортни събития от най-голям сан. През 2016 година Варна одобри Европейското състезание по хандбал за младежи до 18 години, което мина на доста високо равнище. Убеден съм, че и тази година ще се оправим отлично с организацията на континенталния шампионат за девойки “, съобщи Красен Кралев.

Спортният министър акцентира, че с помощта на положителната работа на Българската федерация по хандбал, се вижда сериозен напредък на този спорт у нас през последните години.

"Хандбалът е един от тези спортове, към които има интерес от децата и аз се надявам, че след провеждането на шампионата ще има спомагателен подтик в развиването му. България последователно стартира да наваксва изгубеното в груповите спортове. С такива шампионати даваме късмет на най-младите състезатели да се допрян до най-хубавите хандбалисти в Европа, а това е превъзходен тласък за тях ", сподели още министър Кралев.

Той пожела триумф на всички участнички и изрази вяра повече хора да дойдат в залата и да поддържат българския тим.

На формалното разкриване участваха още кметът на Варна Иван Портних, шефът на дирекция „ Спорт “ Кристиан Димитров, президентът на Българска федерация хандбал Росица Бакърджиева и почетният президент на Европейската федерация по хандбал Жан Брио.

Програмата на българския тим:

14.07.2019 19:00 Англия – България

15.07.2019 19:00 България – Исландия

17.07.2019 19:00 България – Гърция

18.07.2019 19:00 Сърбия – България
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР