Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отговори остро срещу

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отговори остро срещу
Коментари Харесай

Кралев: Ако успеем да изрежем тумора навреме, българският футбол ще оздравее

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отговори остро против изявление на президента Румен Радев и го прикани " да не употребява българския спорт за политически офанзиви ". Кралев акцентира, че страната не се меси във футбола.

По-рано Радев дефинира като невиждана грубата интервенция на страната в работата на самостоятелна от нея федерация.

" Президентът Румен Радев за следващ път прояви своята непросветеност по отношение на витално значими тематики от публичния живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изявлението му през днешния ден, че президентът поддържа расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на международната преса и посрамиха България ", написа Кралев в профила си във " Facebook ".

Министърът твърди, че настояването на оставката на президента на БФС Борислав Михайлов от страна на министър-председателя Бойко Борисов не е интервенция в делата на футболния съюз. " Премиерът Борисов прикани президентът на БФС да извърши честен акт предвид на публичното неодобрение поради незадоволителните резултати във футбола ни, поради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и заради необратимите последствия, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света. Господин Михайлов има правото да се съобрази с този апел, или не. "

И добави, че след оставката БФС " по либерален метод ще избере президент и управителни органи без вмешателството на страната " .



Кралев счита, че дисциплинарната комисия на БФС носи голяма виновност за станалото на дуела с Англия, защото " досега няма нито едно наказване за расизъм в цялостния му размер макар глобите, които понасяме в Европа ".

" Дневник " потърси отговори от Кралев и министерството на спорта по въпроси към абсурда след мача с Англия, само че от пресцентъра оповестиха, че министърът няма да разяснява. Самият той съобщи, че ще се въздържа от спомагателни мнения по три аргументи.

Първата е идното съвещание на изпълнителния комитет на БФС в петък, където би трябвало да бъдат взети " извънредно значими решения, свързани с бъдещето на федерацията ". Втората по думите му е, че върви следствие на БФС по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс, която се отнася за " Престъпления срещу спорта ", по-конкретно " корупционни закононарушения ", което касае активността на съдийската комисия към БФС и нейния ръководител Йордан Сталев . Третата причина е, че върви интервенция по търсене на провинилите се почитатели.

" Сигурен съм, че в случай че използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора в точния момент, ще реализираме оздравяването на българския футбол ", приключва Кралев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Скандалът след мача България - Англия (7)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР