Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отговори на призива

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отговори на призива
Коментари Харесай

Кралев отговори на призива за фенове по стадионите

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отговори на апела за връщане на почитателите по стадионите. Той разяснява, че футболните клубове би трябвало първо да подсигуряват, че ще съблюдават противоепидемичните ограничения.

Привържениците на ЦСКА и " Левски " настояха за промени с началото на сезон 2020/2021 и анулация на заповедта, издадена от министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, българският спорт да е без аудитория до края на месеца.

" Обществото е поляризирано по тематиката със или без фенове на спортните събития... Решението за отваряне на залите и стадионите за аудитория се взема от министъра на опазването на здравето. Разбира се, ние ще водим диалози по тази тематика, само че първо би трябвало самите клубове, самите спортни федерации да подсигуряват, че разпоредбите ще бъдат спазвани ", съобщи Кралев.

Властите демонстрираха променчивост по отношение на допускането на почитатели по стадионите. При рестарта на футбола в началото бе позволено потребление на 30% от потенциала на оборудванията. Впоследствие процентът бе нараснал до 50%, преди да бъдат наложени ограничавания за до 1000 индивида в бранш, а в края на юли и цялостна възбрана за посещаване на спортни събития.
Спортът в България остава без аудитория до 31 август Здравният министър удължи периода, в който всички групови и самостоятелни спортни мероприятия ще се организират без наличието на почитатели
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР