Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри списък на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри списък на
Коментари Харесай

Красен Кралев определи как ще се провеждат спортните лагери

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди лист на елитни български спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, които от 13 май стартират тренировки на националните спортни бази в страната. Това стана допустимо, откакто през днешния ден Министерството на здравеопазването (МЗ) утвърди проекта, препоръчан от Министерството на младежта и спорта (ММС) за подхванатите ограничения, с оглед епидемиологичната конюнктура в страната, обвързвана с разпространяването на ковид COVID-19.
Високопланинската база „ Белмекен “ ще бъде разполагаем на националните ни тимове по битка, бокс, плуване, джудо и карате, дружно с техните треньори и длъжностните лица към отборите. „ Спортпалас ” във Варна ще бъде употребена от самостоятелните състезателки по художествена гимнастика и тимовете по повдигане на тежести, фехтовка, олимпийско таекуондо и бадминтон. В комплекс „ Раковски ” в София ще бъдат настанени девойките от националния отбор по художествена гимнастика и състезатели по спортна гимнастика, а гребните бази в Кърджали и Пчелина ще одобряват националите по кану-каяк и гребане. В спортните центрове ще бъдат подхванати всички противоепидемични ограничения, а достъпът за външни лица ще бъде неразрешен. Представителите на тимовете и личният състав на базите ще бъдат подложени на проби за ковид COVID-19 преди да стартират подготвителните лагери.
Припомняме, че се чака в понеделник (11.05.20 г.) Министерство на здравеопазването да утвърди проект за подновяването на футболното състезание в България, препоръчан от ММС и създаден от Българския футболен съюз (БФС). Подробности по тематиката може да откриете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР