Министърът на младежта и спорта Красен Кралев очаква българските спортисти

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев очаква българските спортисти
Коментари Харесай

Министър Кралев очаква поне 55 олимпийски квоти за Токио 2020

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев чака българските спортисти да завоюват 55-57 квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 година

" Имаме прогрес в това отношение. Надявам се на по-голям брой състезатели спрямо Игрите в Рио де Жанейро. Естествено, че с това се покачват и упованията към спечелването на медали в Япония ", съобщи в предаването " Тази заран " на bTV министър Кралев.

" Очаквам четири спорта, които не излъчиха участници в Рио де Жанейро, да имат такива в Токио през 2020 година Това са спортната гимнастика, карате, повдигане на тежести и таекуондо ", добави Кралев.

" Имаме учредения за оптимизъм след извоюваните медали в олимпийски дисциплини. Тези състезатели могат да ни донесат триумфи в Токио ", съобщи Красен Кралев.

Според него някои български спортисти са били лишени от оценки или опцията да завоюват медали с по-благороден цвят поради съдийски решения.

" Надявам се по време на Олимпийските игри да имаме по-обективно съдийство ", разгласи той.

Министър Кралев отличи лекоатлетката Ивет Лалова и я даде като образец за шампионско дългоденствие. " Тя е фантастична жена. Ивет е отличен образец за подрастващите по какъв начин би трябвало да се пази личната чест и достойнството на България на огромните интернационалните конгреси. Това, че към този момент 15 години е измежду най-големите имена на спринта я прави извънредно уважавана от всички ", съобщи Кралев. Ивет Лалова ще има опция да взе участие на Олимпийските игри. Лекоатлетката има покрити нормативи на 100 и на 200 м.

По отношение на повдигнатата тематика за клубове-фантоми, които членуват в Българската федерация по повдигане на тежести Красен Кралев съобщи, че всички федерации ще бъдат изчистени от сходни членове, откакто завърши пререгистрирането на клубовете. Срокът за това е до края на годината, както е записано в новия Закон за физическото образование и спорта.

" Въпреки проблемите, би трябвало да похвалим управлението на БФВТ, тъй като щангистите ни във всички възрастови групи се подреждат на второ място по извоювани медали дружно с бокса след битката ", съобщи Кралев.

Министърът още веднъж взе отношение по въпроса с умрелия в Албания български боксьор Борис Станчов. " Ясно е, че това е тежка престъпна демонстрация - крадене на непозната идентичност. Оттук нататък би трябвало да се откри кои са забъркани. Взели сме ограничения и ще бъде затегнат режимът за лицензиране на състезателите. Това е казус, а не е процедура в България. От това, което знаем досега е, че е направена цялостна инспекция на лицензирането на всички професионални боксьори. Остава да се обясни има ли забъркано здравно лице, тъй като въпреки всичко има издадени документи, с които този боксьор взе участие в надпреварата. Много е значима и експертизата на химическия състав на кръвта, който би трябвало да пристигна от Албания, с цел да разберем дали са употребени неразрешени вещества ", разяснява Кралев.

Следващата седмица в Букурещ Красен Кралев ще се срещне с сътрудниците си от Румъния, Гърция и Сърбия. Те ще обсъдят още веднъж кандидатурата на страните от балканския район за домакинство на Световно или Европейско състезание по футбол. " Според мен възможностите ни за Европейско през 2028 или 2032 са много по-големи. Ще упорствам да се фокусираме върху кандидатура за континентален шампионат ", съобщи министърът на младежта и спорта.

Красен Кралев разяснява и решението на Българският футболен съюз да не акредитира публицисти от БТВ за идната европейска подготовка сред националните тимове на България и Англия на ст. " Васил Левски ". Трябва да има еднообразно отношение към всички медии. Знаете, че вие имате за задача да показвате недостатъци в активността на обществените хора и на тези, които се занимават с социална активност. Смятам, че не е вярно, само че няма по какъв начин да влияя на федерациите ", сподели Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР