Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни
Коментари Харесай

Министър Кралев награди българските щангисти за спечелените 17 медала от Европейското първенство за младежи и девойки



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС състезателите по повдигане на тежести за триумфите им на Европейско състезание за младежи и девойки до 20 и 23-годишна възраст в Букурещ.
 Злато за България от Европейското състезание по повдигане на тежести за 20-годишни
Злато за България от Европейското състезание по повдигане на тежести за 20-годишни

Шампионатът в румънската столица е подготовка за Олимпийските игри в Токио

В румънската столица щангистите ни се показаха чудесно и се завърнаха с общо 17 извоювани медала. Ангел Русев, Божидар Андреев и Христо Христов станаха европейски първенци, Стилян Гроздев се окичи със сребро, а Валентин Генчев с бронз. Петимата взеха по три медала в категориите си. С оценки в обособените придвижвания се отличиха Мария-Магдалена Кирева - сребро в изхвърлянето и Васил Маринов - бронз, също в изхвърлянето. От 13 български участници в шампионата 12 бяха измежду първите 6 в своите категории.

Със извоюваните досега медали във всички възрастови групи щангистите са най-успешните български спортисти през 2019 година От огромни шампионати тежкоатлетите са завоювали общо 36 оценки - 17 златни, 8 сребърни и 11 бронзови. След тях са състезателите по битка с 23 и бокс с 19 медала. Националите до 15 година и до 17 година могат да усилят актива от оценки за Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ). От 7 до 14 декември следва Европейското състезание в тези възрастови групи, което ще се организира в Ейлат, Израел.
 Христо Христов с трето злато за България на европейското по щанги за младежи в Букурещ
Христо Христов с трето злато за България на европейското по щанги за младежи в Букурещ

15-и орден за България

Президентът на БФВТ Неделчо Колев показа, че състезателите и треньорите са останали удовлетворени от предоставените им условия за подготовка по време на лагерите в " Спортпалас ". Министър Кралев пое ангажимент ММС да обезпечи по-добро съоръжение за подготовка на националите ни по повдигане на тежести и във Високопланински състезателен комплекс " Белмекен ".

Почетни плакети на ММС получиха и треньорите на българските състезатели Иван Иванов и Живко Николов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР