Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни
Коментари Харесай

Кралев награди златните момичета за успехите им през годината

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС девойките от националните ни тимове по художествена гимнастика, техните треньори, президента на федерацията Илиана Раева, ръководителите на централата и българските интернационалните съдийки за постигнатите триумфи през годината. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

През 2018 година ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова завоюва от Световното състезание в София бронзов орден в многобоя, който им обезпечи квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година, и купата на пет обръча. От Европейското състезание грациите ни завоюваха злато на 3 топки и 2 въжета и бронзови оценки в многобоя и отборното класиране дружно с девойките самостоятелно.

Гимнастичките ни самостоятелно Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн пък завоюваха среброто в отборната конкуренция на Световния шампионат в столицата, което е първо отличие за страната ни в отборното съревнование на Световно състезание от 17 години.

„ Благодаря Ви за всичко, което направихте през годината. Изпращаме една добра 2018 година, през която постигнахте триумфи освен на Световното и Европейското шампионати, само че и на доста Световни купи. Поздравления за страхотния екип, в който има естетика и съгласие и който би трябвало да бъде образец за доста федерации “, съобщи Кралев.

Момичетата подариха на министъра златен орден от Световното състезание в София и топка с подписи.

„ Благодаря Ви от името на целия тим за всичко, което вършиме за художествената гимнастика и за цялата поддръжка, която получихме по време на Световното състезание в София, даже в моменти, когато самите ние не бяхме удовлетворени от себе си “, обърна се към Кралев капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пък разгласи, че на следващия ден към Международната централа ще бъдат изпратени документите за кандидатстване за домакинство на Световното състезание през 2022 година, което ще е и подготовка за Олимпийските игри в Париж през 2024 година Тази кандидатура беше дискутирана сред министър Кралев и президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе по време на Световното състезание в София.

На срещата бяха разисквани още подготовката на националните тимове, както и стартиралият ремонт на залата по художествена гимнастика на стадион „ Раковски “, който е финансиран от Министерството на младежта и спорта с 200 хиляди лева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР