Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди Никола Проданов с почетен плакет на ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС огромния гимнастик и дълготраен ръководител на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Никола Проданов. На 26 май Проданов означи своя 80-годишен празник. Той има извънреден принос за развиването и триумфите на българската спортна гимнастика в народен и международен мащаб.

Никола Проданов е участник на Летните олимпийски игри в Рим през 1960 година и Токио през 1964. Като народен играч показва България на редица Световни и Европейски шампионати. От 1991 до 1996 година е ръководител на БФГ. Заема този пост и в интервала 2001-2008 година

Министър Кралев благодари на Никола Проданов за напъните, които е полагал през годините за популяризирането на българския спорт. Двамата разискаха актуалните провокации пред родната гимнастика, както и представянето на младите ни състезатели. През предходната година Дейвид Хъдълстоун завоюва квота за Летните олимпийски игри в Токио.

На срещата участваха ръководителят на БФГ Красимир Дунев и основният секретар на централата Йордан Йовчев, които въчиха почетен плакет на Проданов от името на федерацията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР