Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди самбистките за отличията на Мондиала в Южна Корея

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС състезателка по самбо Мария Оряшкова за международната купа на Шампионата на планетата в Южна Корея.

В Чонгжу (Южна Корея) Оряшкова се наложи с 2:1 точки във финала над японката Риу Такахаши и по този начин стана международна шампионка за пети път в кариерата си. Преди Оряшкова, бронзови оценки за страната ни завоюваха Анна-Мария Манушева (до 60 кг) и Ваня Иванова (до 64 кг), които също получиха плакети от Кралев.

В отборното класиране, с помощта на страхотното си показване, самбистките ни се подредиха на почетното трето място, като оставиха пред себе си само тимовете на Русия и Украйна. По време на срещата националният селекционер Васил Соколов описа, че конкуренцията на Мондиала е била доста огромна, като са взели участие спортисти от над 80 страни. Мария Оряшкова, която се състезава и в битката продължава подготовката си от началото на декември под управлението на Петър Касабов.

Тренировките и в двата спорта оказват помощ доста на Оряшкова за цялостното и показване на тепиха. Подготовката си Мария и Ваня организират в София, а Анна-Мария тренира в клуба в Троян. От своя страна Красен Кралев им благодари за триумфите, които носят на България. Васил Соколов и Николай Матев, който е персонален треньор на Анна-Мария Манушева, също бяха бяха отличени с плакети на ММС за приноса към триумфите на състезателките ни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР