Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди европейската шампионка в тласкането на гюле Радослава Мавродиева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС европейската шампионка в тласкането на гюле от шампионата под покрив в Глазгоу (Шотландия) Радослава Мавродиева. Награда получи и треньорката й Валентина Желязкова.

Това е трети орден за Мавродиева от състезание на континента в зала, откакто до в този момент имаше сребро и бронз. За европейската си купа тя ще получи награда от ММС на стойност 20 000 лева

Мавродиева и Желязкова оповестиха, че всичките им потребности за осъществяване на подготовка са задоволени. Базата в Сливен, където те упражняват, беше напълно реновирана, а след това и газифицирана от Министерството на младежта и спорта.

Следващата огромна цел пред тласкачката е положително класиране на Световното състезание навън, което ще се организира от 28 септември до 6 октомври в Доха (Катар).

Нормативи в тласкането на гюле за Олимпийските игри в Токио през 2020 година стартират да се покриват от 1 юли, като стандартът при дамите е 18,50 м. На 3 март Мавродиева завоюва европейската си купа с 19,12 м. В Япония ще вземат участие 32 гюлетласкачки. Ако покрилите норматива са по-малко, броя ще бъде допълнена съгласно класирането в ранглистата.

Българските спортисти ще преследват присъединяване на Олимпиада и по време на Балканиадата за мъже и дами, която е на 2 и 3 септември в Правец. Това ще бъде и последна опция за покриване на нормативи за Световното в Доха.

Освен на Радослава Мавродиева, Валентина Желязкова е треньор и в Сливенското спортно учебно заведение, като министър Кралев разиска с нея промените, които са нужни за възстановяване активността на профилираните школа.

Спортният шеф на Българската федерация по лека атлетика Диян Драшков благодари на министъра за цялостната поддръжка, която оказва на техния спорт и вложенията, които се вършат в инфраструктурата за лека атлетика.

Oт 2015 година досега страната е вложила в спортни уреди за лека атлетика 63 млн. лева Сред ремонтираните обекти, с изключение на покритата писта в Сливен, са лекоатлетическата писта на стадиона в Сандански, залата за лека атлетика на състезателен комплекс " Осогово " в Кюстендил и залите по лека атлетика на " Ботев Пловдив " и " Локомотив Пловдив ". Изградена е лекоатлетическа писта на стадион " Хасково ". Даден е старт и на ремонта на единствената кръгова писта в Източна България - зала " Добротица " в Добрич, реновира се и пистата в Кюстендил.

Сериозни вложения в спортна инфраструктура, предопределена за лека атлетика от 2015 година насам, са направили и комерсиалните сдружения, на които Министерството на младежта и спорта е принципал. Под ръководството на " Академика 2011 " ЕАД е строящата се " Арена Бургас ", която след завършването й ще бъде извънредно функционално оборудване от голямо значение за българския спорт. През 2017 година пък бе открита напълно обновената " Асикс Арена ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР