Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителя в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителя в
Коментари Харесай

Алберт Попов - 32-ри в днешния гигантски слалом в Банско

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди спечелилия в гигантския слалом от Световната купа по ски-аплпийски дисциплини в Банско - Хенрик Кристоферсен (Норвегия). Кристоферсен беше втори след първия манш, само че със ужасно каране във втория стигна до триумфа. На второ място на едвам четири стотни се подреди лидерът в генералното класиране за Световната купа Марсел Хиршер , който за шести път завоюва и дребния бистър глобус в дисциплината. „ Банско е особено място за мен. Много малко хора знаят какви идеални условия за ски има тук. Един ден ще кажа на сина си за този хубав курорт, защото единствено в моя роден град и тук, в Банско, получих почетния знак на кмета “. Това показа суперзвездата Марсел Хиршер, откакто финишира втори на гигантския слалом от Световната купа по ски в Банско. Трети на 39 стотни приключи Тома Фанара (Франция) .
Нашенецът Алберт Попов финишира 32-ри в днешния великански слалом , като остана единствено на 26 стотни от класиране за втория манш. " Наистина дадох всичко от себе си за тази аудитория. Съжалявам, че не съумях да развеселявам хората. Надявам се, че в бъдеще ще влизам в топ 30 в гигантския слалом ", сподели българската вяра в ските, след финала. Това беше шестото му присъединяване в великански слалом за Световната купа през този сезон и общо 12-то в кариерата му. Досега най-хубавото му показване беше при дебюта му в дисциплината - в Зьолден през октомври 2014 година, когато се подреди 34-ти.
Другият ни представител Йоан Тодоров се подреди 51-ви. В генералното класиране за сезона Марсел Хиршер остава водач с 1 408 точки, следван от Пентюро с 918 точки и Хенрик Кристоферсен с 808 точки. Алберт Попов е 57-и с 95 точки.
През миналите три дни зимният ни курорт бе хазаин на три старта от белия кортеж, като с това се подреди измежду петте ски-центъра в света, които този сезон провеждат три и повече старта за Световната купа дружно с БивърКрийк (САЩ), Венген (Швейцария), Кицбюел (Австрия) и Солдеу (Андора).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР