Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди атлет №1

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди атлет №1
Коментари Харесай

Мирела Демирева е атлет №1 на България за 2018 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди спортист №1 на България за 2018 година Мирела Демирева. Най-добрата ни състезателка в скока на височина печели за повторно обичайна анкета на Българската федерация по лека атлетика и списание „ Атлетика “, което празнува своята 20-а годишнина.

През миналата година Мирела Демирева за първи път в кариерата си съумя да преодолее 2,00 м. Тя направи извънредно мощно показване в шампионатите от „ Диамантената лига “, където записа три втори места и победи в Рабат, като постави завършек на серията от 45 победи на международната шампионка Мария Ласицкене. На Европейското състезание по лека атлетика в Берлин тя завоюва сребърното отличие още веднъж с резултат 2,00 м. в замайващ край, на който сподели извънреден темперамент и малко не й доближи да завоюва европейската купа.

„ Последните години се вижда голям напредък в леката атлетика, изключително при младите ни спортисти, които съумяха да покороят европейските и международните върхове и реализираха огромни триумфи на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес “, сподели Кралев и пожела триумф на младите ни спортисти.

Министърът акцентира, че страната ще продължава да влага в подобряването на спортната инфраструктура. В края на 2017 година беше открита реновираната Асикс Арена, актуализирани бяха двете закрити лекоатлетически писти в Пловдив, беше направено отопление на закритата писта в Сливен, в Кюстендил също текат ремонтни действия и се чака закритата писта да бъде открита след две седмици. Преди няколко дни започва ремонтът и на лекоатлетическата зала в Добрич, следва ремонт на стадион „ Академик “ в столицата.

Наградите за „ Изгряващи звезди на България “ завоюваха международната и олимпийска шампионка при девойките в тройния скок Александра Начева и сребърният медалист в хвърлянето на чук от Младежките олимпийски игри Валентин Андреев. Ивет Лалова-Колио пък получи наградата за популяризирането на българската атлетика.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР