Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, многократната световна и

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, многократната световна и
Коментари Харесай

Ето го бижуто на Станка Златева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, многократната международна и европейска шампионка и олимпийска медалистка по битка Станка Златева, кметът на Сливен Стефан Радев, ръководителят на земеделската парламентарна комисия Десислава Танева и почетният ръководител на Българската федерация по битка Валентин Йорданов откриха новопостроената спортна зала в Сливен. Церемонията се състоя на празника на града – Димитровден. Малко по-късно в събитието съумя да се включи и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е на обиколка в страната. В речта си той засвидетелства уважението си към спортната общност в града и към Станка Златева. Заедно с нея и децата от клуба й Цветан Цветанов разряза празничната торта с емблемата на спортния клуб.

Спортната зала по битка на Станка Златева е с обща застроена повърхност от 1250 квадратни метра и се намира в парк „ Юнак “. Залата е построена и приключена в къс период за по-малко от 7 месеца. Първата копка бе направена на 1 март 2017 година в наличието на министър Кралев и Валентин Йорданов. Министерството на младежта и спорта отпусна 575 000 лв. за създаване на първия стадий на залата в предходния мандат на Красен Кралев. Проектът за създаване  на залата е на клуба на Станка Златева, а терена е общински и е възложен безплатно от община Сливен.



Откриването на залата на Станка Златева беше събитие за целия град, а оборудването се оказа малко, с цел да събере всички искащи да участват. Водосвет за здраве и триумфи на младежите, които ще упражняват в залата, отслужи сливенският митрополит  Йоаникий, който организира дълъг диалог с министър Кралев за духовното и физическо развиване на младежите. Част от заниманията за публиката бяха акробатични осъществявания от сливенски клубове и демонстрационен шампионат по битка, в който взеха присъединяване момчетата и девойките, които от една година упражняват в Семеен кодекс по битка " Станка Златева ". Турнирът приключи с финални срещи сред синовете на международния първенец по битка свободен жанр и олимпийски медалист Радослав Великов - 4-годишните Симеон и Радослав Великови. 

„ Едва ли е належащо да споделям какво е Станка Златева за българския спорт. Тя постоянно е давала образец със мощния си дух и борбеност. Благодаря на родителите, които са дали децата си да упражняват в нейния клуб. Тя ще им съобщи опита си и ще направи от тях положителни спортисти, само че по-важното е че ще ги научи да бъдат положителни и стойностни хора. Освен всички останали качества, които има, Станка е доста почтен и обективен човек ", сподели министър Кралев. 



Той добави, че е склонен с думите на Негово Преосвещенство митрополит Йоаникий, че духовното израстване, минава през здравия дух и здравото тяло.

" Благодаря на Министерството на младежта и спорта и на министър Кралев, че поддържаха концепцията ми за създаване на зала и започнаха да обръщат внимание и на по-малките градове, тъй като от тук потеглят множеството спортисти ", сподели Станка Златева.

Залата ще се употребява главно за подготвителна и спортна активност по битка, само че може да одобри също по този начин надпревари, семинари и спортни срещи. Обектът разполага с място за два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа, съблекални, складови пространства, офиси и санитарни възли. Новото оборудване в Сливен е един от шестте национални центъра в програмата на Българската федерация за подготвителни лагери и надпревари.

Изграждането на оборудването е следващата огромна инвестиция на Министерството на младежта и спорта в Сливен. През 2011 година бяха отпуснати средства в размер на 222 000 лв. за реорганизация на покритата лекоатлетическа писта в състезателен комплекс „ Сливен “, а през 2015 година – още 93 000 лева за газификация на същата зала. 

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР