Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който подкрепи състезателите

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който подкрепи състезателите
Коментари Харесай

Красен Кралев: В момента расте едно много талантливо поколение, каквото нашият волейбол не е имал от години

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който поддържа състезателите от националния тим на България по волейбол във финалната среща на Европейското състезание за юноши до 17 години в София, показа, че е горделив от постигнатото от момчетата на Мартин Стоев.
 България е вицешампион по волейбол
България е вицешампион по волейбол

Юношите до 17 години отстъпиха с 1:3 на Франция във финала

" Горд съм, че младежите ни демонстрираха темперамент и се бореха мъжки против мощния френски отбор. С играта си нашите момчета потвърдиха, че са едни от най-хубавите в Европа. В момента пораства едно доста надарено потомство, каквото нашият волейбол не е имал от години. Вярвам, че това е една вълна от състезатели, които ще играят значима роля в родния волейбол и ще радват българската аудитория и в бъдеще. ", съобщи Красен Кралев.

Спортният министър изрази задоволството си от цялостната зала и акцентира, че страната влага в семейства на огромни конгреси, с цел да може повече деца и младежи да се допрян до най-хубавите български спортисти.

Кралев добави, че мъжкият народен тим също има късмет за триумф на олимпийската подготовка във Варна.

" Много е значимо за България е да изпратим групов спорт на Олимпийските игри в Токио. Мисля, че имаме шансове против Бразилия пред родна аудитория във Варна. Неведнъж сме побеждавали този противник и в случай че намерим оптималния състав и всички излязат съсредоточени, можем да се поздравим с триумф ", сподели още министърът.

Младите българските волейболисти получиха сребърните си оценки от президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров под бурните аплодисменти на публиката. Министър Кралев връчи златните медали и шампионската купа на състезателите от френския тим. Третото място в шампионата зае полският отбор, който се наложи с 3:0 над Чехия в борбата за бронза.
 Снимка 435079
Източник:
 Мартин Стоев: Радвам се, че на такава възраст залата беше претъпкана
Мартин Стоев: Радвам се, че на такава възраст залата беше претъпкана

Наставникът претърпя тежко загубата на финала на Европейското до 17 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР