Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира планираните промени

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира планираните промени
Коментари Харесай

Красен Кралев притеснен от готвените промени в Закона на хазарта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява плануваните промени в Закона за хазарта. При гостуването си на БФС той не скри терзанията си, че това ще се отрази отрицателно на спорта.

„ Не мога да скрия – обезпокоен съм. Разбирам претекстовете на сътрудниците, които са вносители на законопроекта. Но ми се коства, че детайлите са доста значими. Внимателно съм изчел позициите и знам каква е ситуацията и настроението в спортните организации и обществеността. Малко съм сюрпризиран, че сътрудниците разясняват последствията върху частния бранш, а се не помни, че Българският състезателен тотализатор е най-големият спомосъществувател на българския спорт”, сподели Кралев.

„ В бюджета са планувани 27 милиона лв. от спортния тотализатор. Всички тези пари са планувани и контрактувани. Няма метод една такава възбрана да не се отрази. Бюджетът на тотализатора е към 160 милиона. Дори с 10%, в случай че спадне оборотът, доста мъчно може да се пресметна действително понижаване на размера към Спортния тотализатор, само че това ще докара до спад и в бюджета.”
В момента нашите експерти работят, с цел да си дадем коментар по закона. Струва ми се, че в случай че думата „ забрана” се размени с „ регулация”, нещата ще си дойдат на мястото. Българският спорт извънредно доста зависи от Българския състезателен тотализатор. Всяко понижение на бюджета се отразява на парите, които ние сме възнамерявали. Всеки лев е скъп. Парите в спорта не са доста и всяка федерация се бори за това оптимално дейно да използва средствата си. Затова всеки лев е ценен”, добави Красен Кралев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР