Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира наболялата тема

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира наболялата тема
Коментари Харесай

Спортният министър: Не клубовете, а съдийската комисия влияе на реферите

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява наболялата тематика за външната интервенция в съдийството на професионалния футбол. Според някогашния президент на " Черно море " (1998-2001, 2003-2007) въздействие върху реферите оказват не толкоз притежателите на клубове, колкото членовете на съдийската комисия към БФС.

" Имайки опита и познанията от годините, когато съм бил във футбола, най-големите проблеми идват от съдийската комисия, а не от притежателите на клубове. По-рядко се получава непосредствено позвъняване от притежателя, в сравнение с през комисията ", съобщи Кралев в предаването " Код Спорт " по ТВ+.

Министърът коментира и за какво не е участвал на срещите на вътрешния министър Младен Маринов с реферите в централата на БФС в столичния кв. " Бояна " предходната седмица.

" За първата среща бях в отпуск, по тази причина изпратих моя консултант Гошо Гинчев. На втората не бях поканен. Винаги съм подготвен да дам мнение, тъй като считам, че познавам  материята най-добре от всички сътрудници в държавното управление. Затова виждам, че се залитна в една посока реферите да бъдат изкарани като горките момчета, на които непрекъснато им оказват напън. Те са най-невинните и чисти хора, които би трябвало да пазим. А процесът има две страни – като не искаш да вземеш, и да ти дават, отново няма да стане. Добре, ще пазим реферите от притежателите на клубове, само че кой ще ги пази от съдийската комисия? Затова трябваше и хората от комисията да бъдат извикани на срещата. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР